Sabahın erken saatlerinde camiye gelen cemaat, bayram namazının ardından dualarla bayramlaştı. Camide oluşan kalabalık dikkat çekerken, din görevlisi Yusuf Karakoç bayram vaazında birlik, beraberlik ve helalleşmenin önemine vurgu yaptı. Cemiyet Başkanı Adnan Mavi ise tüm İslam âleminin bayramını kutlayarak katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bayram namazı sonrası TÜRKEVİ binasında açılışı yapılan Buluşma Merkezi’nde bayramlaşma devam etti. Farklı milletlerden çok sayıda Müslüman bir araya gelirken, katılımcılara çay, kahve ve bayram tatlıları ikram edildi.
Öte yandan Alman televizyonu WDR, bayram namazı ve bayramlaşma programını “Aktuelle Stunde” haber bülteninde yayınlamak üzere çekimler yaptı. Ayrıca bir Müslüman ailenin bayram gününü konu alan özel haber için Şanlıalp ailesine eşlik etti.