KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-05-2023 00:20   Güncelleme : 10-05-2023 20:48

BİR GECEDE İKİ KUTLAMA

Frankfurt Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği kuruluşlarının 15. Yılını çifte coşkuya dönüştürdü. Derneğin koro şefi Orhan Mercan’ın 50. Sanat yılı kutlaması ile birleştirilen geceye iki kutlama damgasını vurdu.

BİR GECEDE İKİ KUTLAMA

Frankfurt H4 Messe Oteli’nde düzenlenen ‘Unutulmayan Eserler Konseri Serisi’nin 15.si sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

İki bölümden oluşan konsere, Hessen Eyaleti SPD Milletvekili Turgut Yüksel, SPD Frankfurt Şehir Meclisi Üyesi Hüseyin Sıtkı ile 300´e yakın konuk katıldı.

Eski TRT Spikeri Bülent Över’in tecrübeli anlatımıyla gerçekleşen gecede Över konuklardan yoğun alkış aldı. Frankfurt Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği Başkanı Serpil Uludağ, ‘15. Yılımızı hep büyük bir salonda gerçekleştirmeyi hayal etmiştik. Corananın araya girmesiyle çalışmalarımızı da yapamaz olduk, daha önce planladığımız konserimiz corana yüzünden iptal oldu. Planlayıp ama bir türlü gerçekleştiremediğimiz konserimizi H4 Messe Oteli’nde düzenlemek kısmet oldu. Derneğimizin kuruluşunun 15. Yılı ile Derneğimizin koro şefi Orhan Mercan’ın 50. Sanat yılı kutlamasını bir arada gerçekleştirerek arkadaşlarımızla güzel bir kutlama yapmış olduk’ dedi.

Konserin 1. Bölümde koronun ve üye sanatçıların solo seslendirdikleri şarkıların ardından, konserin 2. bölümünde TRT Kültür Bakanlığı Sanatçısı Umut Akyürek, TRT İzmir Radyosu Kanun Sanatçısı Erol Gönüldaş, Keman Sanatçısı Selçuk Gönüldas. Ritmde Turan Mamay, Bağlamada Yusuf Aslan, Tamburda Mehmet Aktepe ile Klarnette Hayrettin Aliyev geceye renk kattılar.

TSM sevilen sanatçısı Umut Akyürek konserin ikinci bölümde seslendirdiği birbirinden güzel eserler ile geceye katılanlardan yoğun alkış aldı. Sanatçı, ‘Gündüzüm, Bir Ateş Attın, Kalamış, Ömrümüzün Baharı, Hayat Harcadın Beni, Unutmadım Seni Ben, Gülü Susuz Seni Aşksız, Dilimi Bağlasalar’ adlı unutulmaz şarkıları seslendirdi.

Konserin sonunda geceye destek veren sponsorlar, Eski TRT Spikeri Bülent Över ile 50. Sanat yılını kutlayan Orhan Mercan´a Derneğin Kurucusu ve aynı zamanda Dernek Başkanı olan Serpil Uludağ tarafından teşekkür plaketi verildi.  

Necdet Karaşahin/Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni