YAŞAM
Giriş Tarihi : 17-05-2023 12:37   Güncelleme : 22-05-2023 17:14

ÇAĞLAYANCERİTLİLER YARALARI SARMAYA DEVAM EDİYOR

Almanya’da yaşayan Çağlayanceritliler depremzedelere yardım ulaştırmaya devam diyorlar.

ÇAĞLAYANCERİTLİLER YARALARI SARMAYA DEVAM EDİYOR

 

Kreis Offenbach’a bağlı Dietzenbach Kasabası’ndaki Kahramanmaraş’a bağlı Çağlayancerit e. V. Adlı dernek depremin ilk gününden beri düzenlediği yardım kampanyalarını Nisan ayında da sürdürdü.

6 Şubat 2023’te meydana gelen ve Türkiye’de 11 ili derinden etkileyen depremde etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için yürüten Türk Hükümetinin destek çalışmalarına yerli ve yabancı birçok sivil toplum kuruluşu da katkıda bulundu.

Yurt içinden ve dışından gelen yardımlar depremzedelere ulaştırılırken birçok sivil toplum kuruluşu ve dernek de yardımları bizzat bölgeye gelerek ihtiyaç sahiplerine teslim ettiler.

Nisan ayında da devam eden kampanyada toplanan üç derneğin topladığı yaklaşık 20 Bin Euroyu ile birlikte deprem bölgesine giden Dernek Başkanı Salman Yavuz öncülüğündeki üyeler 3 gün boyunca ihtiyaç sahiplerine gıda dağıttılar.

Bölgede gördüğü manzaraları hayatı boyunca unutamayacağını söyleyen Başkan Yavuz, ‘Bu sürçte bizlere yardımcı olan Avrupa Saz Müzik Okulu Yöneticisi Ahmet Aykut Aslan’a değerli çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum’ dedi.

BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Çağlayancerit e. V. Derneği de Şubat ayında başlattığı destek çalışmalarına ara vermeyerek Nisan ayında da devam etti. Dernek Başkanı Salman Yavuz, ‘Türkiye’de 6 Şubat 2023 gecesi yaşanan deprem felaketinde, bölge insanımıza yardımcı olabilmek için bir dizi kurum ve kuruluşla el ele verdik. Gerçekleştirdiğimiz kampanyalarla mağdur ailelerimize bir parça da destek olabilmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz.

Bu süreçte yurtdışındaki Türk Toplumunun katkısını depremzede aileler teşekkürle anıyorlar. Emeği geçen, katkı sunan bölgemizdeki Türk ve Alman dostlarımız ile tüm kurum, kuruluş yetkililerine teşekkürü bir borç biliyorum. Biz birlikte güçlüyüz’ diye konuştu.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni