YAŞAM
Giriş Tarihi : 04-10-2022 00:08

DİTİB Kurucu Genel Kurul Üyesi Erdoğan Yüksel vefat etti

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği‘nin (DİTİB) yönetim kurullarında 12 yıl süreyle üyelik ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Erdoğan Yüksel vefat etti.

DİTİB Kurucu Genel Kurul Üyesi Erdoğan Yüksel vefat etti

 

DİTİB’in kuruluşundan bu yana kurucu genel kurul üyeliği yapan Erdoğan Yüksel (86), Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Merhum Yüksel’in cenazesi, 4 Ekim Salı günü öğle namazına müteakip ikamet ettiği ve üyesi olduğu Kerpen ilçesi DİTİB Emir Sultan Camii’nde, ikindi namazı öncesi de uzun yıllar görev yaptığı Köln DİTİB Merkez Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilmek üzere Türkiye’ye gönderilecek.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen, merhum Erdoğan Yüksel için taziye mesajı yayınladı. Türkmen, “DİTİB’in kuruluşunda ve hizmetlerinde büyük emeği ve gayreti olan genel kurul üyesi ve eski genel başkan yardımcısı Erdoğan Yüksel büyüğümüzün vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Dürüst, idealist, girişimci, alçak gönüllü ve hayırsever iş insanı kimliği ile ön plana çıkan, herkesim tarafından sevilen ve sayılan büyümüze Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve teşkilatımız mensuplarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan Yüksel Kimdir?

1936 yılında İstanbul - Kadıköy'de dünyaya gelen Erdoğan Yüksel, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi‘ni bitirdikten sonra 1963 yılında İngiltere'ye ardından Almanya'ya geçti. Almanya'da ticaret yapmaya kararlı olan Yüksel, tüm zorluklara rağmen 1965 yılında Almanya'nın Köln şehrinde ilk Türk bakkalını açtı. Böylece bugünkü binlerce Türk bakkallarının temelini attı. Böylece anavatandan ilk olarak Almanya'ya gıda maddeleri ithalatını da başlatmış oldu.

Almanya'da 1967 yılında İstanbul Feinkost GmbH'yı kurdu. Alman süpermarketlerinde Türk gıda ürünlerinin satılması Erdoğan Yüksel için çok önemli bir idealdi. Uzun ve zorlu çabaları sonrasında Almanya ve Avrupa'nın en büyük süpermarket zinciri olan Karstadt'ın Köln mağazası için sipariş almayı başardı. Türkiye’den ürünlerin getirilmesi ve Almanya'da dağıtımı için bir nakliye şirketi kurdu. Çalışanlarının konut sorununu halletmek için merkezinin çevresinde bir mesken ve mescit hizmete soktu.

Başarılı iş hayatı yanı sıra 1985 yılından itibaren 12 yıl süreyle Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) yönetim kurulu üyeliği yaptı. Dürüst, idealist, girişimci, alçak gönüllü ve hayırsever iş insanı kimliği ile ön plana çıkan Erdoğan Yüksel, zihinsel engelli öğrenciler adına bir vakıf kurmuş, hayırseverlik çalışmalarına vakıf aracılığıyla devam etti.

Bir kız ve erkek evladı olan Merhum Erdoğan Yüksel, Almanya'nın Köln şehri Kerpen ilçesinde ikamet ediyordu.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni