GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2023 22:48

DİTİB yeni dönem ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) yeni dönem yönetim kurulu ve personeli, 19. Olağan Genel Kurul toplantısının ardından istişare amacıyla bir araya geldi.

DİTİB yeni dönem ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi

 

Köln Genel Merkez‘de gerçekleştirilen istişare toplantısına DİTİB ve Sosyal Dayanışma Merkezi yönetim kurulu üyeleri ile çalışanları katıldı.

İstişare amaçlı personel toplantısında depremzedeler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara şifa duasıyla konuşmasına başlayan DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, genel kurulun ardından ilk istişare toplantısını yeni yönetim kurulu ile çalışanlar arasında yapmak istediklerini söyledi.

Bu güzide kurumun hadimiyiz

Konuşmasında istişarenin önemine vurgu yapan Kuzey, “Yeni dönem yönetim kurulu olarak DİTİB gibi güzide kurumun hadimi olmak bizler için bir onurdur. Bu kuruma en ufak hizmeti dokunan, gayretini, çabasını ortaya koyan bütün büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Vefat edenlere Rabbim’den rahmet, hayatta olanlara da sağlık ve afiyet diliyorum. Taşra teşkilatlarımız olmak üzere bu kurumda başkanından yönetim kurullarına ve üyelerine kadar her birinin çok kıymetli hizmetleri vardır. Onlar bu hizmetleri üretmemiş olsa bugün bu güzide kurum olmazdı. Rabbim bize böyle bir yol ve istikamet çizdi ise, sizlerin duası ve destekleriyle birçok konunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. İstişare ve güçlü bir iletişimle birlikte yapmamız gereken çok işimiz var. Rabbimiz nefes verdiği sürece hep birlikte kurumumuz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Depremzede ailelere yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Depremin ardından DİTİB ailesi olarak üzerine düşeni yapmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Kuzey, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asrın felaketi bizleri derinden etkiledi. Rabbim oradaki kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Vefat eden kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremin ardından yaraları sarmak için teşkilat olarak Almanya genelinde nakdi yardım kampanyası başlattık. Hamd olsun hayırseverler büyük teveccüh gösterdiler. Yine hayırseverlerimizin destekleriyle 82 tır ve 12 kargo uçağı ile 52 bin 949 parça yardım kolisi bölgeye göndererek, emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Şimdi de depremden etkilenen ailelere sıcak bir ortamda konaklamalarını sağlamak için ‘İyilik Konutları’ kampanyamız halihazırda devam ediyor. Depremzede ailelere yönelik projeleri aralıksız devam ettireceğiz. Ayrıca Ramazan ayında deprem bölgesinde 13 noktada kardeşlerimize iftar sofraları kuracağız. Rabbim bunun üstesinden gelmeyi bizlere nasip eylesin.“

Derneklerimize destek vereceğiz

DİTİB’in misyonu ve vizyonu hakkında konuşan Kuzey, “DİTİB, Almanya’da İslam dini denildiği zaman referans alınan bir kurumdur. DİTİB Genel Merkezi olarak bine yakın derneğin önderi ve rehberiyiz. 857 cami derneğimiz sahada var güçleriyle hizmet üretmek için gayret gösteriyor. Dernek yönetimlerimiz, din görevlilerimiz bunun için gayret ediyor. Genel merkez olarak bu sahadaki insanlara daha iyisini yapabilmek adına destek vermemiz ve pek çok alanda hizmet üretmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kuzey konuşmasını, “Ramazan-ı Şerif'in bütün İslam dünyası ve insanlık için hayırlara vesîle olmasını Cenâb-ı Hak'tan niyaz ediyorum.“ diyerek tamamladı.

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni