DÜNYA
Giriş Tarihi : 10-05-2023 20:54

Dresden Fatih Camii’ne saldırı

Almanya’nın Dresden kentinde Fatih Camii’ne saldırı düzenlendi.

Dresden Fatih Camii’ne saldırı

 

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camii’nde saldırganın Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı kitaplığa yanıcı madde dökerek, ateşe verdiği aktarıldı.

Dresden DİTİB Fatih Camii dernek başkanı Ramazan Yıldırım’ın olayla ilgili yaptığı açıklamada, kimliği tespit edilen bir saldırganın camilerine benzin döküp yakmaya çalıştığı, cami din görevlisinin olayı fark etmesi üzerine alevi söndürdüğünü ifade etti.

Saldırganın ikinci kez camilerine saldırı girişiminde bulunduğunu söyleyen başkan Yıldırım, “Saldırganla ilgili daha önce polisleri arayarak rahatsızlığımızı iletmiştik. Ramazan ayında da camimizde Kur’an-ı Kerim yakmak istediğini ifade etmişti. Saldırganın sağlık durumunu sormuş, ancak bilgi alamamıştık. Olay esnasında üzerine yanıcı madde isabet eden hocamızın bu saldırıdan zarar görmemiş olması en büyük tesellimiz. Olayla ilgili maddi hasar oluşmuştur“ dedi.

9 Mayıs akşamı saat 21:35 sıralarında cami cemaati dağıldıktan hemen sonra camiye giren saldırganın elindeki yanıcı maddeyi kitaplığa dökerek, elindeki çakmakla ateşe verdiğini söyleyen Yıldırım, o esnada camide bulunan hocamızın olayı fark etmesinin üzerine alevlere müdahale ederek söndürdüğünü ifade etti.

Berlin DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek ve Eyalet Birliği Başkanı Yakup Ayar, saldırıya uğrayan DİTİB Fatih Camii’ni ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Camilerinin bundan önce de benzer saldırılara maruz kaldığını ifade eden Dresden DİTİB Fatih Camii dernek başkanı Ramazan Yıldırım, “Saldırılardan endişe duyuyoruz” dedi.

Camiye düzenlenen saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Berlin DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek, “Camilere yönelik saldırıdan büyük üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Bir an önce gerekli tedbirlerin alınarak saldırıların sona ermesini diliyoruz" dedi.

Eylül 2016 tarihinde de Dresden DİTİB Fatih Camii’ne bombalı saldırı düzenlenmişti. Din görevlisi ve ailesi olaydan şans eseri kurtulmuştu. Haziran 2019 tarihinde camiye taşlı saldırı yapılmış, Şubat 2021 tarihinde de caminin duvarları siyasi sloganlar içeren yazılarla boyanmıştı.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni