EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-01-2023 11:21

HEİMTEXTİL FUARINA TÜRK DAMGASI

Frankfurt’ta düzenlenen Dünya’nın en büyük Ev Tekstili Fuarı’nda Türkiye 315 firma katılımıyla rekor kırdı.

HEİMTEXTİL FUARINA TÜRK DAMGASI

 

Türk firmaları, ev tekstili sektöründe Dünyanın en prestijli organizasyonu olan ve 60´a yakın ülkeden 2 bin 400 firmanın katıldığı Heimtextil Fuarı’na damga vurdular.

Fuara 116´si Bursa olmak üzere Türkiye’den 315 firma katılırken, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da (BTSO), Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında yaklaşık 100 kişilik heyetle Frankfurt fuarına adeta çıkartma yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, Rhein Main Bölgesi Türk-Alman İş İnsanları Başkanı Turgut Sezgin ile Samsun Ticaret Odası ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir Erol Beytekin fuardaki stantları tek tek gezerek çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Fuarda, Türkiye, Çin ve Hindistan’la birlikte en güçlü katılımı sağlayan ülke olarak öne çıktı. Dünya’nın dört bir yanından ziyaretçileri ağırlayan Frankfurt Heimtexil Fuarı’nda 315 Türk firması stant açarken, Türk ev tekstili firmalarının kumaşlardan perdelere, nevresimden banyo tekstiline kadar sergiledikleri ürünler ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

İhracatta 2023 hedefi 5 milyar dolar olan fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Ev tekstili sektörü ürettiği katma değerle ihracatta önemli bir yere sahip. İhracat birim fiyatı 8 doları aşan ev tekstilinin, 2023 yılında 5 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Bu çerçevede sektörün önünü açan faaliyetler yapıyoruz” dedi.

“Firmaların kalitesi, tasarımı ve son dönemde akıllı tekstil uygulamaları ile küresel rekabette ön plana çıktığını” belirten Başkan Burkay, “Bursa, ev tekstilinde çok önemli bir tecrübeye ve ihracat potansiyeline sahip. Ancak günümüz rekabet koşullarında kaliteli üretim yapmak tek başına yeterli değil. Ürettiğinizi pazarlamanız, geniş kitlelere ulaştırmanız gerekiyor. Bu noktada fuarcılık çalışmalarını çok önemsiyoruz. Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde son 10 yıllık dönemde 7 bin üyemizi 200´ü aşkın yurt dışı fuarla buluşturduk” diye konuştu.

 

Necdet Karaşahin / Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni