YAŞAM
Giriş Tarihi : 18-03-2023 22:13   Güncelleme : 22-03-2023 08:23

HESSEN ATİYAB DEPREMZEDELERİN YARALARINI SARIYOR

Hessen Atiyab, depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyor.

HESSEN ATİYAB DEPREMZEDELERİN YARALARINI SARIYOR

 

Hessen Atiyab Deprem yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştı. Yönetim kurulu, depremin ilk günden itibaren kolları sıvayarak yardım topladı. Deprem yaralarını sarmak için düzenlenen, yönetim kurulu ve üyelerin katıldıkları yemekli geceye 120’den fazla kişi katıldı. Program, depremde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ile başladı.  Restaurant Wolfschlucht Famillie Cetinkaya restaurantın sahipleri de gece için ‘Çorbada bizimde tuzumuz olsun’ katkısı sunarak kapılarını açtılar.

Hessen Atiyab yetkilileri, ‘6 Şubat 2023 günü, sadece Türkiye için değil, insanlık tarihinin de en acı günlerinden biri oldu. 500 yılda bir görülen böylesi bir deprem, sadece güneydoğu bölgesini, ülke nüfusunun da 13 milyonunu ve coğrafyanın beşte birini etkilemekle kalmadı. Bu felaketin ardından Türkiye ayağa kalkarken tüm Dünya da ülkemiz için seferber oldu.

Atiyab Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Köse, ‘Düzenlemiş olduğumuz yardım gecesinden elde ettiğimiz 9 bin Euro, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi insanlarımıza verilecek.

6 Şubat gecesinden beri milyonların yüreği yanıyor. Kolay değil, böylesine görülmemiş bir deprem felaketinin yarattığı şu korkunç tablo on binlerce insanın hayatına mal oldu. Yüz binden fazla yaralı, yerle bir olan kentlerin yok olan kültür mirasları karşısında, insan olan insan, böyle bir acıya nasıl dayanabilir ki? Bu bir kader değil, belli ki tamamen, yıllanmış bir ihmal ve yanlış politikaların acı sonucudur’ dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gültekin de, ‘Hessen Atiyab olarak deprem bölgesine yollamış olduğumuz 45 çadır, 180 uyku tulumu, 2 adet yaşam konteyneri İskenderun bölgesine ulaştı. 850 TL tutarında 111 adet koli kuru gıda Adıyaman Yaylakonak Köyü’ne giderken, Hatay bölgesine çocuklar için oyuncak, çikolata yolladık. Türkoğlu köyüne 2 minibüs dolusu acil ihtiyaç malzemesi, tulum battaniye su gıda vs. ulaşırdık.

Atiyab olarak, gece gündüz yılmadan ve yorulmadan çalışarak kimselerin uğramadığı köylere kadar indik. Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi Kuyumcular Köyü, Öksüzler Köyü, Narlı, Pazarcık, Adıyaman, Gölbaşı, İskenderun, Malatya Merkeze de çeşitli yardım malzemeleri ulaştırdık. Ayrıca, bölgedeki STK ve resmi kurumları da ziyaret ettik.

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, TGD Atila Karabörklü ile koordineli olarak yürüttüğümüz yardımlarımız devam ediyor. Bizler Atiyab olarak var gücümüzle çalışıp bu yaraları sarmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese Atiyab adına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz ‘ diye konuştu.    

 

Necdet Karaşahin- Rodgau

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni