YAŞAM
Giriş Tarihi : 06-02-2023 00:52

İSMAİL TİPİ’Yİ KAYBETTİK

Hessen Parlamentosu CDU Milletvekili İsmail Tipi, 64 yaşında hayata veda etti.

İSMAİL TİPİ’Yİ KAYBETTİK

 

Hessen Parlamentosunda 3 dönem CDU Milletvekilliği yapan İsmail Tipi kansere bağlı komplikasyonlardan dolayı 64 yaşında hayata veda eti.

Frankfurt kentinde Hürriyet Gazetesi’nde 17 yıl da gazetecilik yapan Tipi, CDU Hessen Eyalet Yönetim Kurulu Üyeliğinin yanı sıra 2006´dan beri Offenbach Bölgesindeki Heusenstamm Belediye Üyeliği ile Offenbach Bölgesi Meclis Üyeliği görevlerini de yürütüyordu.

Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein, ‘Milletvekili Tipi´nin çok etkileyici bir insan olduğunu’ dile getirdi. Rhein, ‘Tipi, Hessen halkına her zaman kapısı açık bir politikacı idi ve bütün etkinliklerde toplantılarda insanlarla çok iyi bir diyalog kurardı. Tipi, CDU için büyük bir kayıp. 2010 yılından beri sandalyesini kaptırmadan çabayla çalışıyordu’ dedi.

İsmail Tipi, 1959´da İzmir’de doğdu ve 12 yaşında Almanya’ya ailesiyle göç etti. Makine mühendisliği okuyup gazetecilik stajını Hürriyet Gazetesi Zeppelinheim tesislerinde tamamladıktan sonra,17 yıl Hürriyet, Star Gazetesi’nde çalıştı.

1999´da Alman Hristiyan Demokrat Birliği Partisine (CDU) katıldı ve 2010´da Offenbach- Land II seçim bölgesinden milletvekili oldu. Bölgesinde sevilen ve sayılan politikacılar arasında yapmış olduğu önemli çalışmalarından dolayı, Entegrasyon politikası konusunda CDU parlamento grubunun sözcüsü seçildi.

İsmail Tipi´nin na’şı çok sevdiği ve hayatının son gününe kadar yaşadığı yer olan Almanya’nın Heusenstamm kasabasında defnedilecek. 

Biz de Olay Avrupa Gazetesi olarak İsmail Tipi’ye Allahtan rahmet dilerken, başta ailesi olmak üzere, sevdiklerine ve Alman Hristiyan Demokrat Birliği Partisine (CDU) yetkililerine sabırlar diliyoruz.

Necdet Karaşahin/Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni