YAŞAM
Giriş Tarihi : 28-09-2022 19:12

Nürnberg’liler Hayır Çarşısında bir araya gelecek

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı Nürnberg’de çalışmalarını sürdüren ve Kuzey Bavyera Eyaletinin en büyük Camisi olan DİTİB Nürnberg Eyüp Sultan Camii yönetimi tarafından “Hayır Çarşısı” adıyla bir etkinlik düzenleniyor.

Nürnberg’liler Hayır Çarşısında bir araya gelecek

 

 DİTİB Eyüp Sultan Camii Başkanı Hasan Aslan, Hayır Çarşısıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Etkinliğimiz 30 Eylül-03 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Tüm vatandaşlarımızın davetli olduğu etkinlik kapsamında, camilerimize yönelik ön yargıların giderilmesi konusunda bilgiler verilecek. İnsanların büyük bir sosyal bağlılık gösterdikleri ve her şeyden önce gönüllü çalışmalar gerçekleştirdikleri yer olarak kabul ettiğimiz camiimizin sadece ibadet yapılan ya da sadece cenazelerimizin kaldırıldığı yada yer olmadığını, çocuklara ve gençlere anlatıp, camimizde gençlere ve çocuklara yönelik faaliyetlerinde yapıldığı anlatacağız’ dedi.


Ev hanımlarının hazırladığı Türk mutfağının leziz yemekleri, tatlıları, vazgeçilmez içeceğimiz çay,kahve ile Ayran’ın satışa sunulacağı etkinlikden elde edilen gelirler ile caminin giderlerinin karşılanacağını belirten Aslan, kısmet olursa bu sene çok amaçlı salon, öğrenci evleri, yaşlılar bakım merkezi,çocuk yuvası, kuran kursu, dershaneler, alışveriş merkezi ve lokanta ile kafenin yer alacağı camii ve yeni camii, külliye projemiz ide faaliyete geçireceğiz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bulunursak dan güzel çalışmalara imza atacağımızı burda yaşayan topluma göstereceğiz’’ dedi.

İlhan Baba-Nürnberg

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni