CUMHURİYET’İN 100. YILI EĞİTİM GEZİSİ PROGRAMI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI…

Cumhuriyet’in 100. Yılında Yurt Dışındaki Gençler Türkiye’de

GÜNCEL - 19-09-2023 20:34 1209 kez okundu.

CUMHURİYET’İN 100. YILI EĞİTİM GEZİSİ PROGRAMI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI…
Advert

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında yaşayan gençlerin Cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkusunu ana vatanlarında yaşamalarını sağlamak için “YTB - Cumhuriyetin 100. Yılı Eğitim Gezisi Programı”nı düzenliyor. Başvuruların 2 Ekim 2023 tarihinde son bulacağı programın konaklama ve ulaşım masrafları YTB tarafından karşılanacak.

Yurt dışında yaşayan gençler YTB’nin desteğiyle Cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkusunu ana vatanlarında yaşıyor. Kahramanlıklarla dolu Millî Mücadele ruhunun bir neticesi olan Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle yurt dışındaki 18-30 yaşları arasındaki gençlerimizi YTB “YTB - Cumhuriyetin 100. Yılı Eğitim Gezisi Programı”na davet ediyor.

Program kapsamında yurt dışında farklı ülkelerde ikamet eden gençlerin Cumhuriyet tarihimizi öğrenebilmeleri, Cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli rol oynayan tarihî mekânları gezerek tecrübe edinmeleri ve Millî Mücadele’ye dair fikir sahibi olmaları amaçlanıyor. Program aynı zamanda gençlerin ana vatanları olan Türkiye ile bağlarının güçlenmesine katkı sağlayacak. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olan bu eğitim gezisi programı kapsamında katılımcılar 26 – 29 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara’da eğitim seminerlerine, tarihî mekân ziyaretlerine ve çeşitli etkinliklere katılacak.

Programa ortaöğrenimini yurt dışında tamamlamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile, Mavi Kart sahibi olan veya Mavi Kart sahibi olmaya hakkı bulunan 18-30 yaş arası gençler başvurabilecek.

Başvurular kapsamında yapılacak değerlendirme sonucunda programa katılmaya hak kazanan katılımcıların program süresince Ankara’da konaklama masrafları YTB tarafından karşılanacak. Ayrıca, program kapsamında yapılacak olan şehir içi ulaşım hizmeti de YTB tarafından temin edilecek. Bunların dışında katılımcılara, ilgili belgeleri sunmaları koşuluyla 150 Avro’ya kadar ulaşım desteği sağlanacak.

Başvurular 2 Ekim 2023 tarihlerine kadar YTB Online Başvuru Sistemi (obys.ytb.gov.tr) adresinden alınacak. Programla ilgili sorular için ise “yvdb@ytb.gov.tr” adresi üzerinden iletişime geçilebilecek.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

24-04-2024 - GÜNCEL

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

24-04-2024 - GÜNCEL