Doğru İman ve istikametten ayrılmayalım

2023 Yılı Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, Nürnberg Başkosnolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği, Kuzey Bavyera Eyalet Birliği tarafından “Hz. Peygamber İman ve istikamet” temalı proğram düzenlendi.

GÜNCEL - 18-10-2023 00:23 1080 kez okundu.

Doğru İman ve istikametten ayrılmayalım
Advert



 Firstclass Event Saal´de gerçekleşen İstiklal Marşı ve Kuran-Kerim’in okunmasıyla başlayan programa T.C. Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydam, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Bölge Başkanı Uğur Cankurt, Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Birinci Bölge Başkanı aynı zamanda DİTİB Fürth Başkanı Rfet Avcı, Türk STK Temsilcileri, Türkiye’deki Siyasi partilerin Almanya’daki temsilcileri,İş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Paroğrama girişte Fürth DİTİB gençlik üyeleri kolanya,lokum ve gül dağıttı.

Fürth Mevlana Cami Başkanı Refet Avcı’nın Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Birinci Bölge Dernekleri Adına yaptığı açılış ve selamla konuşmasının ardından, Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt, “milletimizin faydasına yapılan bu tür etkinliklere katılımın çok olması doğru istikamaetde olduğumuzu göstermektedir. Bu tür etkinlikler geleceğimizin teminatı gençlerimize örnek teşkil etmektedir “dedi.

Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydam, “Türkiye´den davetli olarak programa iştirak eden Doç. Dr. Fatih Kurt´a ve davetlilere teşekkür etti. Milletimizin birlik,berbaerlik ve kardeşlik,dayanışma ve yardımlaşma duygularını güçlendirmek için yılmadan doğru yolundan sapmadan gayret sarf etmektedir. Proğrama konuşmacı oalrak davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığımız Başkanlık Müşavirimiz Doç. Dr. Fatih Kurt bey, Hz. Peygamberi Allah ile, çevresiyle, insanlarla ve doğayla vs. ilişkisinde İstikamet açısından ele alıp Allah Resulünün hayatından örneklerle konuyu işlemiştir.

” dedi.

Yurtdışında görev yapan din görevlilerine seslenen ve birliğin,beraberliğin ve dayanışmanın önemine değinen Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci, ´ Camilerimiz İslami düşüncenin,aynı zamanda edep,ahlak,ilim ve irfanın aşılandığı birer yaygun eğitim merkezleridir. Sevgi,saygı ve kardeşlik ekseninde ibadetyin yapıldığı,hüzünlerin ve sevnçlerin paylaşıldığı, kaynaşma ve huzun yaşandığı adreslerdir. Burada görev yapan siz din görevlilerimiz vatandaşlarımızın birlik ve beraberliklerini perçinliyorsunuz.Vatandaşlarımızı bir nebzede olsa gurbette olduklarını unutturuyorsunuz. Bu yüzden sizin gibi bir topluluğa hitab etmek benim için çok anlamlı´ dedi.

Konuk konuşmacı olarak proğrama katılan Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, “Hz. Peygamber İman ve İstikamet adlı bir konferans verdi. Kurt, “Hz. Peygamber´in hayatından örnekler vererek İman ve İstikamet üzeri olmanın metodlarını anlattı. Konferansında Almanya´ya gelen birinci nesili deyinen Kurt, ´imanlı ve istikamet üzeri olmanın en iyi örneklerinden birisi ise birinci nesildir. Onlar dinlerini, gelenek ve göreneklerini kültürlerini unutmadılar ve doğru istikametten ayrılmadılar. Camiler, dernekler inşa ederek gelecek nesillerin de istikamet üzeri yaşamaları için büyük çaba gösterdiler” dedi.
First Class salon sahibi Hüseyin Çakır ile yürüyen media ismiyle kameran görevini yapan Halil Yürüyen’in hiçbir ücret almadan katkı sunduğu Proğramda Din görevlilerinden oluşan müzik korusunun ilahi ve kasideleri, miniklerin söylediği ilahiler ile Osman Öksüzoğlu’nun ney taksimi davetlilerden tam not aldı. Proğram sonrası proğrama katıkıda bulunanlara plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

İlhan Baba-Fürth

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

24-04-2024 - GÜNCEL

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

24-04-2024 - GÜNCEL