Doğu-Batı Dostluk Ralliciler Nürnberg’de

Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümü nedeniyle 09 Kasım’da İstanbul’dan başlayan ve 17 Kasım‘da Brüksel‘e sona erecek Doğu-Batı Dostluk Rallicler Nürnberg’de mola verdi.

KÜLTÜR - 16-11-2023 14:35 541 kez okundu.

Doğu-Batı Dostluk Ralliciler Nürnberg’de
Advert


 

 

Nürnberg’de  Başkonsolsu Fatma Taşan Cebeci tarafından Başkonsolosluk konutunda ağırlandı. Ralli katılımcılarını ağırlamaktan memnunluk duyduğunu belirten Başkonsolos Taşan Cebeci, geleneksel hale gelen rallinin, Türkiye’nin tanıtımına önemli katkı sağladığını belirtti ve  rallicilere kazasız zevkli bir sürüş diledi. 

 DUAYEN YARIŞÇI’YI TEBRİK ETTİ  
San Marino’da düzenlenen dünya’nın en iyi otomobil yarışlarında 2002 model BMW araba ile Almanya histerik şampiyonu Manfred Kökler ile birlikte yarışarak en büyük pilotların arasına girmeyi başaran, ilk ve tek Türk Bayrak’lı olarak, Türkiye’yi temsil etmenin mutluluğunu yaşayan duayen yarışçı Bora Köktener’i Nürnberg Başkonsolosu Taşan Cebeci, tebrik etti.  


TÜRKİYE’Yİ YURTDIŞINDA TANITIYORUZ

Doğu-Batı Dostluk Rallisi Başkanı ve organizasyon sorumlusu Nadir Serin şunları söyledi:  Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Almanya Berlin Türk Büyükelçiliği tarafından desteklenen, Doğu Batı Dostluk Rallisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin güzelliklerini,Türkiye’nin güvenlir bir ülke olduğunun Avrupa’da bulunan yazılı ve görsel ve sosyal medyada daha geniş kitleler ile yabancı rallicilere tanıtmak için çaba sarfediyoruz. 

Geleneksel olarak Avrupa’dan başlayıp Ürdün’de sona eren Doğu-Batı Dostluk Rallisini, bu yıla özel olarak Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle İstanbul Sultanahmet‘den başlatıldığını ve  Bürüksel’de sona ereceğini belirrten Serin, “İstanbul’dan klasik otomobiller ile yola çıkan rallicilerin güzerhanı  İstanbul, Tekirdağ, Kırklereli, Edirne, Sofya, Belgrad, Budepeşte, Viyana, Nürnberg, Düsseldorf, Amstardam’dan sonra Brüksel olacak dedi. Korona’dan önce düzenlenen Doğu-Batı Dostluk Rallisi ile İpek Yolu Rallisine 100’ü aşkın araç ve sporcu katıldığını belirten Serin, korona nedeniye azalan sayıya, dizel ve benzin fiyatlarınında pahalanmasıda eklenince rallicilerin ve araçların sayısında büyük düşüş oldu. Rallicilerinin sayısının artırılması için yeni projeler üretmekteyiz dedi.

İlhan Baba-Nürnberg

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Fürth’de Coşkulu 23 Nisan Bayramı kutlaması

Fürth’de Coşkulu 23 Nisan Bayramı kutlaması

29-04-2024 - KÜLTÜR

Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü

Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü

27-04-2024 - KÜLTÜR