GÖNÜL DOSTLARI YÜREKLERE DOKUNDU

Frankfurt Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Derneği’nden Hatay´a yardım eli uzandı.

YAŞAM - 05-05-2023 12:05 811 kez okundu.

GÖNÜL DOSTLARI YÜREKLERE DOKUNDU
Advert

 

 

Frankfurt Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Derneği tarafından Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizi etkileyen depremde en çok etkilenen Hatay’daki depremzedelere destek için yardım gecesi tertiplendi.

Hanau kentindeki düğün salonunda düzenlenen yardım gecesine katılan hayırseverlerin katkıları ile toplanan yaklaşık 4 Bin Euro, 250 hanede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere BİM Kartına dönüştürüldü.

Bölgeye çok kez yardım götüren Dietzenbach Saz Okulundan Ahmet Aslan ve Ercan Coşkun gecede depremzedelere bir kez daha yardım ellerini uzattılar.

Frankfurt Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Derneği Başkanı Selma Ateş, ‘6 Şubat 2023 gecesi Türkiye´nin belki bin yılda bir başına gelebilecek olan ve ülkenin beşte birinde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinde Dünya’nın dört bir köşesinden depremzedelere ulaştırılmak üzere tabiri caiz ise yardım yağdı. Bu küresel seferberlikte, Avrupa ülkelerinde yerleşik Türk toplumunun katkısı da büyük oldu’ dedi.

ALMAN DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Ateş, ‘Avrupa’da yaşayan Türklerin yer aldığı kitle örgütleri, sayısız ticari kuruluş, sivil toplum örgütleri ve derneklerin yanı sıra, bireysel çabalar sayesinde depremzedelere yardımlar yağmur gibi yağdı. Bu zorlu günde Alman kurum ve kuruluşlarının da desteği de öne çıktı. Yerel yönetimler kampanyaya mahalli lojistik imkânı sunarken, para bağışında da çoğu yerde öncü oldular. Alman arama kurtarma ekipleri de deprem bölgesinde yoğun günler geçirdi, birçok insanın kurtarılmasında önemli rol üstlendiler.

İki toplumun hep birlikte göstermiş oldukları bu duyarlılık Dünya’da birlikte yaşama arzusu ve iradesine en güzel örneklerden biri olmuştur. Yürütülen yardım kampanyalarına destek veren tüm kurum, kuruluş ve şahıslara ülkem ve insanımız adına teşekkürü bir borç biliyorum’ diye konuştu.

 

Necdet Karaşahin/Frankfurt

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Forum Spandau Derneği 10. yaşında

Forum Spandau Derneği 10. yaşında

29-04-2024 - YAŞAM

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

27-04-2024 - YAŞAM