Milli boksör Ece, Avrupa şampiyonasında altın madalya için yumruk sallayacak

Milli boksör Ece Asude Ediz, daha önce Yıldız Kızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda çıktığı birincilik kürsüsüne bu kez 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda çıkmayı hedefliyor.

SPOR - 14-10-2023 21:15 3425 kez okundu.

 Milli boksör Ece, Avrupa şampiyonasında altın madalya için yumruk sallayacak
Advert

Babasının yönlendirmesiyle kilo vermek amacıyla 2017'de boksa başlayan ve kısa sürede başarılı bir sporcu olan Ece, 2019'da Yıldız Kızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda 80 kiloda altın madalya kazandı.

Ece, 2021'de de 63 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu Kadıdağı Kamp Merkezi'nde, Karadağ'da 10-20 Kasım tarihlerinde yapılacak 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na 57 kiloda hazırlanan Ece, burada altın madalyaya ulaşmayı hedefliyor.

Ece Asude Ediz, AA muhabirine, boksa başladığında 80 kilo olduğunu, başlarda sporla sadece kilo vermeyi hedeflediğini söyledi.

Daha sonra turnuvalara katılmaya başladığını ve zamanla kilo verdiğini belirten Ece, "Bu yıl 57 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Hedef Avrupa. İnşallah Avrupa'da da altın madalyayı getirmeyi planlıyorum." dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi antrenörlük bölümü ikincisi sınıfta eğitim gördüğünü dile getiren Ece, boksu ve eğitimini bir arada sürdürdüğünü vurguladı.

Asıl hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğuna işaret eden Ece, "Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Günde çift idmanla şampiyonaya hazırlanıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz ancak asıl hedefim olimpiyatlar." dedi.

Türkiye'de kadın boksunun son yıllarda büyük başarı yakaladığına dikkati çeken Ece, kendisinin de bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Futbol dünyasının yeni profesörü Xabi Alonso

Futbol dünyasının yeni profesörü Xabi Alonso

16-04-2024 - SPOR

Almanya’da Türk ata sporunu öğretiyor

Almanya’da Türk ata sporunu öğretiyor

22-03-2024 - SPOR