Orta Frankonya Bölge Meclisine Türk kökenli tek kadın aday

Nürnberg’de yaşayan Yeşiller Partisi’nden Hediye Erdem (61), 08 Ekim 2023 Pazar günü Bavyera’da yapılacak Orta Frankonya Bölge Meclisi (Bezirksrat Mittelfranken) için aday gösterilen tek Türkiye kökenli kadın oldu.

SİYASET - 25-05-2023 12:52 4757 kez okundu.

Orta Frankonya Bölge Meclisine Türk kökenli tek kadın aday
Advert


Yaklaşık 30 yıldır Nürnberg’de çalışan Hediye Erdem, 1997’den itibaren iş danışmanı yardımcısı olarak şirketin ağır engelliler temsilciliği görevini yürütüyor. Erdem, bunun yanı sıra IG Metall sendikasında 30 senedir satış departmanının başkanlığını da üstleniyor. Göçmen kökenli kadın çalışanların da temsilciğini yapan Hediye Erdem, adaylığıyla ilgili şunları söyledi: “2016’dan 2022’ye kadar Nürnberg Uyum Meclisi’nde görev yapıyorum. Siyaset ile 2000 yılından itibaren ilgilenmeye başladım. 2022 yılından itibaren Yeşiller Partisi’nin aktif üyesi olarak çalışmalar yaptım. Başarılı çalışmalar yaptığımı izleyen Yeşiller Nürnberg Teşkilatı, 08 Ekim 2023’te yapılacak seçimlerde Orta Frankonya Meclis Üyeliği için beni 09 sıradan aday gösterdi.”


Orta Frankonya Meclis üyeliğine seçilmem halinde, sağlık sorunu nedeniyle yardıma muhtaç kadınlarımız başta olmak üzere zorda kalmış ihtiyacı olanlara gereken maddi yardımın yapılması için çaba sarf edeceğini belirten Erdem, Orta Frankonya Bölge Meclisi hakkında da bilgi verdi.
Orta Frankonya Meclisinin Bölge Komitesi, Sosyal Komite, Eğitim Kurulu, Kültür Komitesi, Ekonomik ve Çevresel Komite, Gençlik, Spor ve Bölgesel Ortaklık Komitesi gibi bölümleri olduğunu belirten Erdem, Bölge meclisine, meclisi üyeleri tarafından kendi aralarından seçilen bir başkan tarafından komisyonlara (denetim kurulu hariç) resmen başkanlık eder. Ancak bunu başka bir bölge meclisi üyesine devredebilir. Meclis başkanı, ilçe yönetiminin yardımıyla komitelerin kararlarını uygular ve ilçeyi dış dünyaya temsil eder dedi.

İlhan Baba-Nürnberg

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin komşularıyla aşılamayacak hiçbir sorunu yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin komşularıyla aşılamayacak hiçbir sorunu yoktur

06-12-2023 - SİYASET

Bavyera Meclis Seçimleri

Bavyera Meclis Seçimleri

25-07-2023 - SİYASET