Regensburg’da ADD sevinci

Almanya’nın Regensburg kentinde bir grup vatandaşımız bir araya gelerek Regensburg Atatürkçü Düşünce Derneğini kurdu.

GÜNCEL - 25-10-2023 20:52 1417 kez okundu.

Regensburg’da ADD sevinci
Advert

 

 Başkanlığa Cemalettin Göksu’nun getirildiği Regensburg ADD’nin (RGB ADD) kurucu üyeleri şu isimlerden oluştu.
Cemalettin Göksu (Başkan), Olcay Aksu (Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü), Hakan Güler (Sekreter), Serdar Şen (Sayman), Aysun Uysal (Kadın Kolları Başkanı) ve Hatice Göz (Halkla İlşkiler) ve Şahin Uçar (Kültür Sorumlusu)
Mustafa Göz, Özgür Dinçer ve İbrahim Karakaş’da yedek üye olarak seçildi.
Denetleme Kurulu Çetin Altunsoy,Mustafa Miran ve Abdullah Göz’den oluşurken yedek üyeliğe Erdal Eyüboğlu, Bahtiyar Aksu seçildi.
ATATÜRKÇÜ GENÇLERİMİZİN SAYISINI ÇOĞALTACAĞIZ
Regensburg ADD’nin kurulmasıyla, Almanya’da faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Dernekleri arasına bir yenisi daha eklenmiş oldu. RGB ADD’nin Başkanı Cemalettin Göksu “Regensburg ve çevresinde yaşayan Atatürkçü vatandaşlarımızı bir çatı altında toplamak, çocuklarımıza ve gençlerimize Atatürk devrimlerini aşılamak için kurduğumuz derneğimizde yapacağımız faaliyetlerimizi tüzüğümüzde belirtilen çizgide ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Türk toplumunu çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıran bizlere özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı sağlayan önderimiz Atatürk’e layık evlatlar olduğumuzu, Atatürk’ün izinden gittiğimizi yapacağımız çalışmalarımızla göstereceğiz’ ’dedi.

ATATÜRK İLKELERİNİ VE DEVRİMLERİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ

Regensburg ADD Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Olcay Aksu’da, Atatürk'ün önderi olduğu Türk Devrimini ve bu devrimin temelini oluşturan Atatürk ilkelerini her alanda ilerlemeye açık ve sürekli geliştirici nitelikteki düşünce sistemini, devrimin bugünkü sonuçlarını ve yarınlara uzantılarını, Atatürk'ün düşüncelerini, davranışlarını ve savaşımlarını yaşadığımız coğrafyada Türk milletinin her ferdine anlatıp öğretmek bir Atatürkçünün temel distûru olmalıdır. Atatürkçü düşüncenin temel doktirinlerini ve felsefesini Atatürk ilke ve devrimlerini en iyi şekilde çocuklarımıza, gençlerimize anlatıp öğretmeyi kendimize görev bildik dedi.

Aksu, üyelerimiz arasında bulunan eğitimcilerimiz tarafından, çocukların derslerine yardımcı ders kursları ve gençlerimizin iyi meslek sahibi olmaları için bilgilendirici danışmanlık hizmetleri verilecek ayrıca ihtiyaç durumlarına göre farklı konularda kurslar açılacağını sözlerine ekledi.

Yeni kurulduğumuz için Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamasını bölgemizde gerçekleştiremedik fakat Nürnberg ADD’nin düzenleyeceği kutlamaya katılacağız. Bizlerde 10 Kasım anma törenin ardından Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlayacağız.

İlhan Baba-Regensburg

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

24-04-2024 - GÜNCEL

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

24-04-2024 - GÜNCEL