Saygı ve minnetle anıyoruz

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı nedeniyle CHP Kuzey Bavyera Birliği tarafından kutlama düzenlendi.

GÜNCEL - 30-10-2023 16:22 1363 kez okundu.

Saygı ve minnetle anıyoruz
Advert

 Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Sivil Toplum kuruluşların temsilcileri, akademisyenler ve CHP Nürnberg Birliğinin üyelerinin katıldığı kutlamada Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Ötünç, sazı ile Atatürk’ün sevdiği Türküleri seslendirdi.


CHP Kuzey Bavyera Birliği’ndeki kutlamada konuşan Başkan Funda Yurt “Cumhuriyet Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık, özgürlük ve kurtuluş mücadelesinin zaferler taçlandığı, yeni bir devletin doğduğu tarihtir. 29 Ekim 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, milletimizin hür iradesi ve özgürlüğün sembolüdür. Bugün bu mirası daha ileri taşıma sorumluluğuyla karşı karşıyayız. Eğitimden sağlığa, ekonomiden kültüre kadar her alanda gelişmeyi sürdürmeli ve Cumhuriyetimizin değerlerine bağlı kalmalıyız” dedi. 


Kutlamada Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci’de,” Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliği ve rehberliğinde, milletimizin azim, kararlılık ve özverisiyle verilen büyük bir mücadelenin eseridir. Bu vesileyle, bizlere Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kahramanlarımız başta olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve fedakâr gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk’ün belirlediği ilkeler çerçevesinde, geçmişten aldığı güçlü ve köklü mirası sayesinde ve ilerleme yönünde belirlediği yeni hedefler doğrultusunda, her daim başarılara imza atmayı sürdüreceğine ve aydınlık bir geleceğe taşınacağına olan inancımız tamdır dedi.


İlhan Baba-Nürnberg 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

24-04-2024 - GÜNCEL

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

24-04-2024 - GÜNCEL