Siegburg DİTİB Camii’nde engelleri kaldırmak için bir araya gelindi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Siegburg Merkez Camii, hafta sonunda aile bireylerinden biri engelli olan aileleri bir araya getirdi.

DİĞER - 13-03-2024 11:14 1944 kez okundu.

Siegburg DİTİB Camii’nde engelleri kaldırmak için bir araya gelindi
Advert

 

Siegburg şehrinde 43 yıldır hizmet veren DİTİB Merkez Camii‘nde engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen toplantıda, ne tür haklarının olduğu ve destek alınabilecekleri kurumlara nasıl ulaşabilecekleri gibi konular konuşuldu.

Siegburg Belediye Başkanı Stefan Roseman, Köln Başkonsolosluğu Aile Ateşesi Rukiye Sancar’ın katıldığı toplantıda, bölgede hizmet veren kurum ve kuruluşlar ailelere bilgi verdi.

Siegburg DİTİB Merkez Camii dernek başkanı Turan Kalkan, engelli ailelerinin gündelik yaşantılarını kolaylaştırmak ve mevcut sıkıntıların çözümlenmesini sağlamak için her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Roseman, caminin faaliyetlerinden ve yeni cami projesinden övgüyle bahsetti.

Aile Ateşesi Sancar ise, Almanya’da engelli hakları konusunda iyi adımlar atıldığını kaydetti.

Toplantı, soruların dinlenilmesi ve çözüm önerilerinin sunulmasının ardından sona erdi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Dünya yaşlanıyor: Demografik sorunların altında hangi sebepler yatıyor?

Dünya yaşlanıyor: Demografik sorunların altında hangi sebepler yatıyor?

28-12-2025 - DİĞER

Avrupa’da Yeni Bir Cami Modeli Mümkün mü?

Avrupa’da Yeni Bir Cami Modeli Mümkün mü?

27-10-2025 - DİĞER