ŞUTLAR ÖN YARGILARI YIKMAK İÇİN ATILDI

Çeşitli ülkelerden Almanya’ya göç ederek gelen ailelerin ve çocuklarının uyumlarının güçlendirilmesi, ırkçılık ile mücadele için hazırlanan proje kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

YAŞAM - 18-10-2022 23:16 645 kez okundu.

ŞUTLAR ÖN YARGILARI YIKMAK İÇİN ATILDI
Advert

 

 

Türk-Alman Sağlık Vakfı, Lahn-Dill Bölgesinde başlattığı, Hessen Eyaleti Sosyal İşler ve Uyum Bakanlığı tarafından finanse edilen Protected isimli proje kapsamında; Yabancı gençlerin ve ailelerinin uyum konusunda güçlendirilmesi, ırkçılık ile mücadelede danışmanlık ve eğitim programları ile desteklenmesi sağlanmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

 

Proje faaliyetleri arasında yer alan ”Futbol turnuvası organizasyonu“ kapsamında Farklı ülkelerden göç etmiş gençler ile birlikte, akademisyen, politikacı, doktor ve tanınmış isimler ile karma takımlar kurulmuş ve birbirlerine ”karşı“ oynadılar.

07 Ekim 2022 Cuma günü saat 15:00’te SG Kinzenbach 1955 e.V. Spor Sahası’nda düzenlenen turnuvaya, Hessen Eyaleti Emniyet Müdürlüğü temsilcileri ve din görevlilerinin de aralarında bulunduğu 4 takım katıldı.

 

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Sayın Peter Beuth`un himayesi altında düzenlenen turnuvanın katılımcıları arasında Spor Bölge Başkanı Prof. Dr. Heinz Zielinski, Bölge Emniyet Müdürü Bernd Paul ve Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolos Yardımcısı Gürol Baş yer aldılar.

Ön Yargıları Yıkmak Adına Dostça Bir Alışveriş Oldu

 

Turnuva kapsamında 4 takım arasında toplam 12 maç yapılmış, kazanan takım 15 gol puanı ile yeşil forma elde etmiştir. Aralarında Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof.Dr.Yaşar Bilgin`in de bulunduğu turuncu takım ise 14 gol puanı ile 2.liği kazanırken, üçüncülük ise, emekli öğretmen ve Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Şaşmaz`ın da yer aldığı sarı forma takımının oldu.

 

Türk-Alman Sağlık Vakfı yetkilileri projeye destek veren, katılan tüm kurum, kuruluş ve yetkililere teşekkür ederek ‘Bu programın odak noktası elbette eğlence ama hepsinden önemlisi gol atmanın ortak sevinci, takım çalışması ve birbirimizi daha iyi tanımak adına önyargıları yıkmak için dostça bir alışveriş olmuştur’ diye konuştular.

Etkinlik sonunda katılımcılara proje kapsamında çeşitli ödüller verildi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Forum Spandau Derneği 10. yaşında

Forum Spandau Derneği 10. yaşında

29-04-2024 - YAŞAM

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

27-04-2024 - YAŞAM