Kardeş gazeteciler 20.yılını kutladı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Nürnberg Basın Kulübü partnerliğinin 20.yılı Nürnberg mermer salonda düzenlenen bir törenle kutlandı.Kutlama, Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasi olmaz denildi.

GÜNCEL - 30-04-2024 11:10



Kardeşliğin 20.yıl kutlamasında, Nürnberg Presse Club Başkanı Dr. Siegfried Zelnhefer, Antalya Gazeteciler Cemiyet (AGC) Başkanı İdris Taş, Nürnberg Belediye Kültür Dairesi Başkanı Prof. Julia Lehner, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci,Antalya Valisi Hulusi Şahin, Orta Frankonya Emniyet Müdürü Adolf Blöchl, Bavyera önceki Başbakanı Dr.Günher Beckstein, SPD Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Nürnberg Antalya kardeş şehir oluşumunda büyük emeği geçen Bavyera Tabibler Birliği onursal Başkanı Dr. İsmail Baloğlu, Nürnberg-Antalya kardeş şehir Dernek (IN-SAN) Başkanı Rıza Özlek, KKTC Fakri Konsolosu Tugay Hilmi, Nürnberg Hava Limanı Polis Şefi Gerd Lesko ve yardımcısı Çigem Yaşar, Corendon Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, MÜSİAD Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Haluk Dokur, AGC önceki başkanlar Mevlüt Yeni,Erdogan Kahya ile Antalya’dan ve Nürnberg’den çok sayıda gazeteci katıldı.
Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı adına kutlamaya katılan Nürnberg Kültür Belediye Başkanı Prof. Dr. Julia Lehner şunları söyledi: Birbirimizin dilni anlamasak da kültür ve sanat ile kalplerimize giden yolu açmış oluruz diye kültür ve sanatın önemini vurguladı.


DAHA GÜZEL BİR GELECEK BİZLERİN ELİNDE
Antalya Valisi Hulusi Şahin konuşmasında, “Hepimizin komşu olduğu ve ortak kullandığımız dünya denilen kürede insanlık ailesinin ferdi olarak muhafaza edip geleceğimiz olan evlatlarımıza temiz bırakmak gibi bir yükümlülüğümüz var. Bizim neslimiz maalesef çatışmaların, acıların içinde yoğuruluyor. Acıları çatışmaları insanlar üretiyorsa barışı ve huzuru da insanlar üretebilir. Daha güzel bir gelecek bizlerin elinde onu beraber inşa edeceğiz.

Antalya Valisi Hulusi Şahin

Valisi Şahin, Nürnberg ile Antalya’nın kardeşliği belki çok küçük görünebilir ama büyük binalarda bir tuğla ile büyür yükselir. Antalya ile Nürnberg’in çeyrek yüzyıldır sergilediği sıcak ortam neden bir kartopu gibi büyüyüp tüm Almanya ve Türkiye’yi hatta dünyayı kaplamasın. Türk toplumun gittiği her yerde yük olmadığını fakat yük aldığını emek verdiğini içine girdiği topluma destek olduğunu kendi kimliğini muhafaza ederek katkı sağladığının bilinmesi gerekir. Bizlere 3 gündür ev sahipliği yapan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


BASIN ÖZGÜRLÜĞÜN OLMADIĞI YERDE DEMOKRASİ OLMAZ
Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Dr.Siegfried Zelnhefer şunları söyledi: 1997 yılında imzalanan Nürnberg-Antalya kardeş şehir ’in saç ayaklarından Nürnberg Basın Kulübü ve Antalya Gazeteciler Cemiyetiyle 5 Mayıs 2004 yılında kardeşlik protokolünü imzalayarak bir ilke imza attık. Almanya’da faaliyet gösteren 23 Basın Kulübünden bizim dışımızdan hiç biri bir başka ülkenin basın cemiyeti ile kardeşliği yoktur. Kardeşlik sözleşmesinin 10.Yılını Antalya’da 20.yılını da Nürnberg Mermer salonunda düzenlenen törenle kutluyoruz. Bugüne kadar Antalya’dan 140 gazeteci geldi ve bu sayı her geçen gün çoğalmakta. Varlığınız bize ortaklığımıza ne kadar değer verdiğimizi göstermekte.

Kardeşlik sözleşmesiyle iki ülke arasında dostluklar pekişiyor, insanlar arasında anlaşmaya katkı sağlıyor ve iki kentin farklı kültürü ve güzellikleri öğreniliyor. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasi olmaz Bizler demokrasi ve özgürlük ruhunda bir aradayız. Özgür, demokratik bir devlet deki sorumluluğumuzun ve rolümüzün bilincindeyiz „dedi.

İlhan BABA/NÜRNBERG

 

Günün Diğer Haberleri