DÜNYA
Giriş Tarihi : 16-08-2022 11:26

Malezya'daki kuş cenneti: Kuala Lumpur Kuş Parkı

Dünyanın en büyük serbest uçuş kuş parkı unvanına sahip park, uçuş alanları ve gezilebilir kafesleriyle 200 farklı cinste 3 binden fazla kuşa ev sahipliği yapıyor.

Malezya'daki kuş cenneti: Kuala Lumpur Kuş Parkı

Güneydoğu Asya ülkesi Malezya'da bulunan "Kuala Lumpur Kuş Parkı", barındırdığı yüzlerce kuş türüne sağladığı doğal yaşam alanlarıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin en çok merak ettiği turistik alanlardan biri olarak öne çıkıyor.

Dünyanın en büyük serbest uçuş kuş parkı unvanına sahip park, başkent Kuala Lumpur'da geniş bir vadi içerisinde yer alan serbest uçuş alanları ve gezilebilir kafesleriyle 3 binden fazla kuşa ev sahipliği yapıyor.

Parkın medya ve tanıtım ilişkilerini yürüten Taufik Bin Mohd Sharif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuala Lumpur Kuş Parkı'nın ikonik ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken, şehrin en ünlü turistik alanlarından biri olduğunu; buraya gelen turistlerin parkı ziyaret etmeden gitmediklerini ifade etti.

Taufik, resmi olarak 1991'de açılan parkın, yaklaşık 85 bin metrekarelik ormanlık alan üzerinde 4 farklı bölüme ayrılmış şekilde tasarlandığını ve 200 farklı cinsten toplam 3 binden fazla kuşa ev sahipliği yaptığını söyledi.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni