Arife gününde ölülerimizi rahmet andık

DİTİB Nürnberg Eyüp Sultan Cami Başkanı Hasan Aslan’ın önderliğinde Arbeitkreis Muslüme olarak bilinen Müslüman Boşnaklar, Arnavutlar, Araplar ve Afrikalıların dini cemaat temsilcilerin katılımıyla Nürnberg'deki Südfriedhof’a (güney mezarlığı) toplu kabir ziyaret yapıldı.

YAŞAM - 10-04-2024 11:25 270 kez okundu.

Arife gününde ölülerimizi rahmet andık
Advert

 

Yoğun katılımın olduğu kabir ziyaretinde Müslümanların ruhuna Yasin-i şerif okundu ve Din hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydam ile hocaları dua etti.

BİZE MÜSLÜMAN MEZARLIĞI TAHSİS EDİLMELİ

Kabir ziyaret programında kısa bir konuşma yapan Hasan Aslan, “Müslümanlar için Almanya artık gurbet değil ikinci bir vatandır. Türkiye’de Hristiyanlara, Yahudilere mezarlık tahsis edilmişse, bu ülkenin kalkınması için emek vermiş biz Müslümanların da yaşadığımız bu ülkede kendi mezarlığımız olmalıdır. Cenazelerimizi Müslüman kurallarına uygun olarak defnetmeye başladığımıza göre, Belediye’den talebimiz olan kendimize ait mezarlık yerinin bir an önce bize gösterilerek tahsis edildiği bildirilmeli”dedi.
Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci“ Ramazan’ın son günü geleneksel kabir ziyatretine dahil olduğum için öok mutluyum.Memleketimde her arife günü büyüklerimle ve yakınlarımla kabir ziyaretine giderim. Yurtdışında ilk kabir ziyaretim. Benim için büyük hatıra olacak.İnanıyorumki büyükleriniz yakınların ız dostlarını burda ve sizler bu ziyharetlerinizle kafanızda büyük hatıralar canlanıyor. Kabir ziyareteri onları hatırlamak onlara bvir dua göndermek önemli. Bayramınızı şimdiden kutluyıorum“dedi.

Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydam ise, Kabir ziyaretlerinin önemine değindi ve her sene geleneksel olarak gerçekleşen kabir ziyaretine Nürnberg ve çevresinde yaşayan farklı ülke vatandaşlarında katılması sevindiricidir. Bayram arifesinde geleneksel düzenlenen kabir ziyaretimizi yaptık. Kabir ziyaretleri sadece arife günleri değil bayram öncesi ve sonrasında da ibret alınması için yapılmalıdır. Bu hayatın geçici ve esas olanın ahiret olduğu bilerek ölülerimizi ihmal etmemeliyiz” dedi.

Bayram öncesi DİTİB Eyüp Sultan Camii Başkanı Hasan Aslan önderliğinde yapılan kabir ziyaretine, Müslümanların çalışma grubu olarak bilinen Arbeitkreis Muslüme’ye üye derneklerden Boşnaklar, Arnavutlar, Araplar ve Afrikalılar’ın dini cemaatlerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

İlhan Baba-Nürnberg

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Forum Spandau Derneği 10. yaşında

Forum Spandau Derneği 10. yaşında

29-04-2024 - YAŞAM

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

27-04-2024 - YAŞAM