Fürth’de Coşkulu 23 Nisan Bayramı kutlaması

NÜRNBERG Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği himayesinde, 23 Nisan kutlama komitesinin organizesiyle ve Türk Sivil Toplum Kuruluşların (TSK) desteğiyle gecikmeli fakat coşkulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

KÜLTÜR - 29-04-2024 12:15 619 kez okundu.

Fürth’de Coşkulu 23 Nisan Bayramı kutlaması
Advert



Fürth Stadthalle’de saygı duruşu ve çocuk korosu eşliğinde Türk ve Alman Milli Marşının okunması ile başlayan kutlamanın sunuculuğunu Bağdagül Taşdemir ve Erkan Üçer yaptı.
Türk ve diğer ulusların çocuklarının folklor oyunlarını sergilendiği, şiirlerin okunduğu kutlamaya, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan, Fürth Belediyesi üçüncü Başkanı Dietmar Helm, Bavyera Eyalet SPD Milletvekili Arif Taşdelen, 23 Nisan kutlama komite üyeleri, Nürnberg Basın Kulübünün davetlisi olarak gelen Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve Antalya’dan16 gazeteciler ile yüzlerce vatandaş katıldı.


DÜNYADA ÇOCUKLARINA BAYRAM HEDİYE EDEN İLK VE TEK ÜLKEYİZ
Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşana Cebeci şunları söyledi: “23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin egemenliğinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘kayıtsız şartsız’ Türk milletine ait olduğunun kabul edildiği ve milletlerin iradesinin temsil eden TBMM’nin açıldığı önemli bir tarihtir. Ülkemizde bu anlamlı tarih, Ulusal Egemenlik ve ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ulu önder bu bayramı ülkenin geleceği olan gençlere emanet ederek büyük bir liderlik vizyonu sergilemiş ve çocuklarımıza verdiği büyük değeri ve güveni göstermiştir. Ne mutlu ki, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ilk ve tek ülke olmakla yetinmedik ve 1979 yılından dan bu yana ülkemiz dışındaki çocuklarla da paylaşıyoruz. Bu anlayış ülkemizin dünyaya açıldığının ve diğer ülkelerle barış ve dostluk içinde yaşama anlayışının güzel bir örneğidir” dedi.


ANADİLİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Velilere ’de seslenen Cebeci, çocuklarımızın ve gençlerimizin Türkçemizi ihmal etmemelerini ve hayatlarını iki dilli olarak sürdürmelerini önceliklendirmeliyiz. Bu noktada Türkçe derslerine kayıtları takip ederek, çocukların okullarda Türkçe eğitim almalarını sağlamalıyız. Türkçe ders yoksa açılmasını talep etmeliyiz. Türkçemize hakimiyet, çocuklarımızın ülkemizle ve kültürümüzle bağlarını korur, özgüvenleri gelişir ve okul başarılarını artırır’’ dedi.

İlhan BABA/FÜRTH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hollanda'da

Hollanda'da "Ulusal Değirmen Günü"nde 700 değirmenin kapıları ziyaretçilere açıldı

13-05-2024 - KÜLTÜR

‘Kurtuluş Destanı’bir kez daha sahnelendi

‘Kurtuluş Destanı’bir kez daha sahnelendi

13-05-2024 - KÜLTÜR