BOCKENHEİM ERDOĞAN AĞABEYSİZ KALDI

Bockenheim’in saygı değer Erdoğan ağabeyini kaybettik

YAŞAM - 04-04-2023 11:09 2353 kez okundu.

BOCKENHEİM ERDOĞAN AĞABEYSİZ KALDI
Advert

 

 

Frankfurt’un Bockenheim semtinin sevilen, sayılan simalarından olan Erdoğan ağabeyin ani ölümü sevenlerini üzdü.

Ankara. Son günlerde nefes darlığı, kalp rahatsızlığı ile mücadele eden Ankaralı Erdoğan Saraççı’nın (84) ani ölümü, eşi Tülay, çocukları Fırat, Dicle, Hülya ve 7 torunu ile sevenlerini yasa boğdu.

Almanya’ya 60´lı yıllarda gelen ilk gelen Türkler arasında yer alan ve Almanya’nın Koblenz kentinde Elektrik Teknikeri olarak çalışan Saraççı, Höschtte çalıştığı firmada Türkiye’den gelen Türkleri yetiştirerek meslek sahibi yaptı. Arkadaşları arasında Paşa lakabı ile anılan Erdoğan Saraççı, Bockenheim’in en sevilen ve sayılan simaları arasında yer alıyordu.

Hayatı boyunca büyük işlere imzasını atan Erdoğan Saraççı, genç yaşta eşi ile Ankara’da tanışıp 1971 yılında evleniyor. Bockenheim’da dünyaya gelen üç çocuğunun ardından hayatımın en güzel yılları adını verdiği zamanın tadını çıkaran (Paşa), çocukları okula başladıktan sonra yaşları ilerlemeden Türkiye’ye dönüş planları yapmaya başlıyor.

Eşi Tülay Saraççı, hüzün ve tebessümle anılarını paylaşırken, ‘Erdoğan karar verir, kapının önüne bir tır getirir. Hep beraber Türkiye’ye temelli gidiyoruz dedi. Çocuklar tabi ki istemeseler de gittiler. Biz de tırı yüklerken, dostlarına ‘Çocuklar darısı da size biz gidiyoruz’ dedi. Sözleri şu an gibi kulaklarımda çınlıyor. Aradan geçen 3-4 yılın sonunda tekrar Frankfurt’a geliş hazırlıkları başlıyor.

‘Önce ben geldim, çocuklar küçük. Ev yok, tekrar bir düzenle mücadele başladı, arkadaşlarımızın yardımları ile eski düzeni kurmaya çalışırken zorluklarla mücadele ettik. Çocukları tekrar okullara kayıt vs. derken geri dönüş yasasından faydalanmak için başvuru yaptık( Bir ara Türkiye’ye gidip de yapamayanlar, pişmanlık yasasından yararlanarak eşini ve ailesini geri getirebiliyordu). Ben kaydımı sildirmediğimden bu yasadan yararlandım. Fırat, Dicle ve Hülya Almanya’da meslek okullarında başarılı oldular. Dicle Siemens’te Elektrik Mühendisi oldu ’dedi.

Sevenleri, ‘Erdoğan Ağabeyimiz emekli olduktan sonra boş zamanlarını çocukları ve torunlarıyla geçirmekten çok mutlu oluyordu. Son günlerde Korona hastalığı çıktığından torunlarını görememenin hüznü gözlerinden okunuyordu. Torunları da dedelerine gitmek için can atıyorlardı. Ölümünden iki saat önce bile bütün aile sevinç içinde dedeyi, babaanneyi ve anneanneyi görmek için can atıyorlardı. Oysa o, yaşlılık ve Koronanın bulaşıcı bir hastalık olmasından dolayı hem kendisi hem de ailesi için çok dikkatli olmaya çalışıyordu.

İki ay sonra Erdoğan Ağabeyin 85. yaşını kutlamanın planları yaparken böyle bir ani ölüm haberi alınca aile bir anda yıkılıyor. Evin büyük oğlu Fırat haberi izinde olduğu Kanarya Adası’nda alıyor. Aile cenazeyi defnetmek için Fırat’ı bekliyor’ diye konuştular.

 

MEKÂNIN CENNET OLSUN PAŞAM

Bu güzel insanın aramızdan ani ve zamansız ayrılışı içimize derin hüznün çökmesine sebep oldu. Mekânı cennet olsun. Avrupa Olay Gazetesi olarak da Erdoğan Ağabeyimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Sen rahat uyu Paşam, Güzel İnsan. Biz seni hiç unutmayacağız. 

Erdoğan Saraççı’nın cenazesi (Namı diğer Paşa) Heilsberg-Heiliginstock Parkfriedhof’da 5 Nisan 2023 Çarşamba Günü Saat 10:00’da defnedilecek.  

 

Necdet Karaşahin/Frankfurt

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Forum Spandau Derneği 10. yaşında

Forum Spandau Derneği 10. yaşında

29-04-2024 - YAŞAM

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

27-04-2024 - YAŞAM