RAMAZANDA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ

Çağlayancerit Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programı geniş bir katılımla gerçekleşti

KÜLTÜR - 09-04-2024 11:07 385 kez okundu.

RAMAZANDA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ
Advert

 

Dietzenbach Çağlayancerit Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı iftar programına Kaymakam Oliver Quilling, Belediye Başkanı Dr.Diter Lang, Polis Amirleri, Dietzenbach Ve Offenbach Temsilcileri, Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolos Muavini Fatih Şahin ile çok sayıda politikacı, sivil toplum örgütü temsilcisi, Çağlayancerit Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri katıldı.


İftar programının sunuculuğunu üstlenen Dursun Kılıç başarılı sunumu ile geceye renk kattı.
İftar programının açılış konuşmasını yapan Çağlayancerit Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Salman Yavuz, 'Birlik ve beraberlik hepimize güç getirir. Bugün aramız da olan ve bizlere güç katan tüm misafirlerimizle bir olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Almanya'nın bir parçası olan Müslüman toplumların inançlarını yaşamlarında Alman yetkililerin gösterdikleri hassasiyet ve verdikleri destekler bizler için büyük bir önem taşıyor. Kendilerine bizimle beraber oldukları, soframızı, ekmeğimizi paylaştığımız bu müstesna programa katılımlarından dolayı şahsım ve dernek üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum 'dedi.


Yavuz , 'Bu gecenin tertibinde emeği geçen, haklarını ödeyemeyeceğimiz, bizlere birbirinden güzel yemekleri hazırlayan, derneğimizin temel taşları, Ayşe Çağrıcı ve Menevşe Yavuz Hanımlara, emektarlarımız, genç yöneticimiz Enes ve Hüseyin Çağrıcıya sizlerin önünde teşekkürlerimi sunuyorum ' diye konuştu.


İftar programında Türk ve Alman misafirlere Ramazanın manasına değinen bir konuşma yapan Talha Taşkınsoy Hoca, Alman misafirlere orucun ve Ramazanın önemini anlattı.

Programda Dietzenbachlı politikacıların yaptıkları birlik beraberlik mesajlar içeren konuşmaları iftar akşamına damgasını vurdu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Fürth’de Coşkulu 23 Nisan Bayramı kutlaması

Fürth’de Coşkulu 23 Nisan Bayramı kutlaması

29-04-2024 - KÜLTÜR

Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü

Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü

27-04-2024 - KÜLTÜR