Vatanspor Nürnberg sezonu ikinci sırada kapattı

Nürnberg’in en eski köklü Türk spor kulüplerinden Kreisliga’da oynayan Vatanspor Nürnberg, ligin son maçında TSV Cadolzburg’u 7-1 gibi farkla yenerek sezonu 65 puan ile ikinci sırada tamamladı.

SPOR - 13-06-2023 14:42 5017 kez okundu.

Vatanspor Nürnberg sezonu ikinci sırada kapattı
Advert

 

Teknik direktör Michael Green önderliginde sahaya çıkan Vatanspor Nürnberg, karşılaşmanın üçüncü dakikasinda İsmail Yüce ile 1-0 öne geçti. 13. dakikada Deniz Arici ile ikinci golünü bulan Vatanspor, 28. dakikada Petrit Gjonbalaj ile 3-0, 31. Dakikada Volkan Akbulut ile 4-0 ve 34. Dakikada tekrar İsmail Yüce’nin golleri ile ilk devreyi 5-0 önde kapattı.İkinci yarının başlarında Türk takımı, 51. dakikada rakip takımdan Paul Dorn’un kafa golüne engel olamadı farkı dörde indirdi. Yenilen 1 golden sonra seri tekrar atak gösteren Vatanspor 67. dakikada Jermaine Anderson ve 69. dakikada Joel Teukam Noumessi’nin golleri ile karşılaşmayı 7-1 tamamlayarak sahadan galip ayrıldı.
Vatanspor, bu galibiyetle Bavyera futbol federasyonu tarafından 18 Haziran’da düzenlenecek Bezirkliga’ya yükselmeye yönelik terfi maçlarında oynamaya hak kazandı. Bavyera futbol federasyonu, Bazirkligaya çıkacak takımları kura ile belirledi. Kurada, SV Viktoria Weigenheim ile Vatanspor Nürnberg ile karşılaşacak. Kazanan takım önümüzdeki sezon Bezirksliga’da oynamaya hak kazanacak.
Sezonun son maçını 7-1 kazanan Vatanspor Nürnberg, sahaya şu kadroyla çıktı: Bechloul Memet, Mustafa Köseoglu, Ahmad Antouz, Volkan Akbulut, Valmir Mjeshtri – Petrit Gjonbalaj, Necati Güler, Timotei Pintoiu (46. dakikada Celal Ünal), Deniz Arici, Joel Teukam Noumessi (69. dakikada Safwene Bessad), Ismail Yüce (46. dakikada Jermaine Anderson)

Yönetim kurulu Başkanlığını Mücahit Gündogdu, As Başkanlığını Yusuf Yilmaz ve teknik direktörlüğünü Michael Green’in yaptığı Vatanspor Nürnberg spo kulübün şubesi sorumlusu Fatih Köseoğlu şunları söyledi: Vatanspor Bezikliga’ya çıkarsa kurulduğu günden buüne kadar en iyi ligde oynamaya hak kazanmış olacak. Bütün sezon boyunca, takımımızı bir üst klasseye çıkartmak için yöneticilerimiz, kaliteli ve iyi karekterli futbolcularımız gerçek bir aile olarak kenetlendi. İnşallah korona pandemisi yüzünden yarım kalan bir üst klasseye yükselme durumumuz bu sene gerçekleşerek Bezirksliga’da oynmayı başarmış olacağız” dedi.

İlhan Baba-Nürnberg

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Futbol dünyasının yeni profesörü Xabi Alonso

Futbol dünyasının yeni profesörü Xabi Alonso

16-04-2024 - SPOR

Almanya’da Türk ata sporunu öğretiyor

Almanya’da Türk ata sporunu öğretiyor

22-03-2024 - SPOR