Yetenekli Müzisyenler! Popakademie Baden-Württemberg'den açık davet

Baden-Württemberg Popakaemie; 4 Şubat 2023 Cumartesi günü, saat 13:00’den itibaren popüler müzik, müzik ve yaratıcı endüstri bölümlerinde okumak ve kariyer yapmak isteyen tüm müzik tutkunlarına kapılarını açacak. Açık kapı gününde ziyaretçiler, Popakademie’yi daha yakından tanıyabilecek, bölüm başkanları, öğretim görevlileri ve bölüm öğrencileriyle farklı eğitim seçenekleri hakkında bilgi alışverişinde bulunabilecekler.

KÜLTÜR - SANAT - 24-01-2023 23:06 612 kez okundu.

Yetenekli Müzisyenler! Popakademie Baden-Württemberg'den açık davet
Advert

Ziyaretçiler, Popakademie Baden-Württemberg’in bilgi gününde, Almanya'da eşi ve benzeri olmayan bu yüksek öğretim kurumunu ve bölümlerini tanıma fırsatı bulacak, çalışanlardan, öğretim görevlilerinden ve öğrencilerden tavsiyeler alabilecek. Popakademie’nin, Pop Müzik Tasarımı, Müzik İşletmeciliği ve Dünya Müziği alanlarında üç lisans bölümü ve Popüler Müzik, Müzik ve Yaratıcı Endüstriler ile ilgili iki yüksek lisans bölümü bulunmaktadır.

Dünya Müziği Bölümü- Sanat Akademisi Lisansı (Bachelor of Arts)

Dünya Müziği Bölümü, Türk, Arap ve Batı Afrika müziğinin önemli alanlarını, köken ülkelerde ki ilişkilerini ve yerel popüler kültürde ki gelişimlerini içerir. Yaratıcı ve yetenekli sazcılar, besteciler, bir koronun yöneticileri ve enstrüman öğretmenleri bu bölüme başvurabilirler. Dünya müziğinin tüm alanlarının tanındığı Dünya Müziği bölümü aynı zamanda klasik, geleneksel müzik, füzyon, caz, popüler müzik ve Batı sanat müziği ile de ilişkilidir. Popakademie‘nin Dünya Müziği bölümünde; bağlama, Arapça ve Türkçe ud, vurmalı çalgılar, kanun ve şan gibi bölümler ana dal eğitimi olarak yer almaktadır.

Popakademie’nin tanıtma ve bilgilendirme toplantısında, bölüm başkanı Prof. David-Emil Wickström (Pop Müzik Tasarımı B.A. ve Dünya Müziği B.A.) Dünya Müziği Lisans bölümlerini anlatacak. Öğretim görevlileriyle ziyaretçilerin sorularını cevaplayıp tavsiyelerde bulunacaklar.

Popakademie Dünya Müziği bölümü geçtiğimiz günlerde Erdal Erzincan’ın da misafir öğretim görevlisi olarak katıldığı bir bağlama sempozyumu düzenledi. Sempozyuma katılanlar; Erdal Erzincan, Kemal Dinç, Taner Akyol, Erdem Şimşek ve Kenan Tülek’in de katıldığı çalışma atölyelerinde bazı deneyimlerini ve tecrübelerini karşılıklı paylaştılar.

Popakademie Baden-Württemberg, 2003 yılından bu yana, Almanya'da popüler müzik, müzik ve yaratıcı endüstri bölümleriyle eğitim sunan tek devlet üniversitesi kurumudur. Geniş ders yelpazesi ve müzik endüstrisindeki güçlü ağı ile Popakademie, 20 yıldır müzik dünyasında başarılı bir kariyer için en iyi imkanları sağlıyor.

INFOTAG Popakademie Baden-Württemberg

Tarih: 04.02.2023 Cumartesi | 13:00‘dan itibaren

Adres: Hafenstraße 33 | 68159 Mannheim

İletişim:+49 621 53397200 | info@popakademie.de

Web: https://www.popakademie.de/de/studium/weltmusik-ba/dozierende/

Dönem sonu konserlerimiz

* Tarih: 03.02.2023 Cuma | 19:00

04.02.2023 Cumartesi | 16:00 und 19:00

Adres: Hafenstraße 33 | 68159 Mannheim

* Etkinlikler halka açık ve ücretsizdir!

2023/2024 Kış Dönemi için son başvuru tarihleri:

30.04.2023: Pop Music Design B.A., Music Business B.A., World Music B.A.

30.04.2023: Popular Music M.A.

15.06.2023: Music&Creative Industries M.A.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Önce kitabını tanıttı sonra kemanı ile konser verdi

Önce kitabını tanıttı sonra kemanı ile konser verdi

27-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

YTB tarafından “Kıbrıs’ın Gönül Dili Kıbrıs İlahileri” Konseri Lefkoşa’da düzenlendi.

YTB tarafından “Kıbrıs’ın Gönül Dili Kıbrıs İlahileri” Konseri Lefkoşa’da düzenlendi.

31-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT