SAĞLIK
Giriş Tarihi : 18-03-2024 23:03   Güncelleme : 04-04-2024 13:17

Akıllı lens ile katarakt tedavisi

Son zamanlarda herkesin sıklıkla söz ettiği akıllı lensler

Akıllı lens ile katarakt tedavisi

 

çoğunlukla katarakt hastalarının tedavilerinde kullanılan, hastaların uzağı, yakını ve orta mesafeleri net bir şekilde görebilmesini sağlayan üç odaklı göz içi lenslerdir. Ameliyat sırasında doğal mercek çıkarılarak yerine yapay bir mercek yerleştiriliyor. Tamamen kişinin görme kusurlarına özel olarak seçilen akıllı lenslerle ilgili merak ettiğimiz soruları Özel Netgöz Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Mehmet Samancıoğlu’na sorduk.

AKILLI MERCEK NEDİR, KİMLERE YAPILABİR?

Kataraktı olan ya da olmayan, uzak ve yakın mesafede görme sorunu yaşayan daha çok 40 yaş üzeri kişilere yapılabilir. Katarakt başlangıç yaşı artık çevre şartlarından dolayı daha da erkene düşmüştür. Eğer kişide katarakt varsa ve ameliyat sonrası uzak ve yakın mesafede net görmek istiyorsa akıllı mercek ilk tercihtir.

Akıllı mercek takılan her göz net görebiliyor mu?

Premium mercek (akıllı mercek) takılan her göz uzak,orta ve yakın mesafede net görebilmektedir. Trifokal ya da Edof özellik gösteren premium mercekler kişiye özel olup hastalarımızın boy uzunluğuna mesleklerine ve yaşlarına göre muayene sırasında karar veriyoruz.

Uzmanı Op.Dr. Mehmet Samancıoğlu

Genç yaşlarda akıllı mercek uygulanır mı?

Daha genç yaştaki hastalarda göz numarası lazerle düzeltilemeyecek kadar çok yüksekse hipermetrop hastalarda akıllı mercek tedavisi ile gözlüksüz hale gelebilmektedirler. Yüksek miyop hastalarda Fakik göz içi lensi uygulamaktayız.

Daha önce lazer uygulanmış bir göz akıllı mercek için uygun mu?

Önceden lazerle göz numarası düzeltilmiş kişilere de, katarakt oluştuktan sonra uzağı veya yakını görememe sorunu yaşıyorlarsa akıllı lens uyguluyoruz.

Akıllı mercek operasyonları nasıl gerçekleştirilmektedir?

Akıllı mercek ameliyatlarını iki göze farklı günlerde operasyon yapıyoruz. İki göz arasında hastanın şartlarına göre birkaç gün veya 1 hafta ara verilir. İşlem her göz için yaklaşık 10 dakika sürer. Gözler göz damlası ile uyuşturulur. Genel anestezi (özel durumlar dışında), bayıltma veya hastanede gece yatma söz konusu değildir. Ağrısız bir operasyondur. Gözün içindeki doğal lens çıkartılarak, yuvasına akıllı göz içi mercek takılır.

Operasyon sonrası iyileşme süreci nedir?

Ameliyat sonrası göz bandajla kapatılır, hasta evine gider, o gece göz bantla kapalı kalır ve ertesi gün kontrol sırasında hekim tarafından bandaj açılır. Hasta aynı gün görmeye başlar ve normal yaşamına döner. Birkaç gün içinde diğer göze de aynı işlemler uygulanır. Bir süre damla kullanımının dışında haftalık ve aylık kontroller yapılır.

Vip Sağlık Hizmetleri'nden size özel indirim

Geniş bilgi:

Wahsp: 0049 178 765 71 41

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni