GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-04-2024 19:38

Antalya Valisi Ve 16 Gazeteci Nürnberg’e Geliyor

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Nürnberg Basın Kulübü bu yıl partnerliğinin 20.yılını Nürnberg’de, 27 Nisan 01 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek törenle kutlayacak. Kutlamaya, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin davetlisi olarak Antalya Valisi Hulusi Şahin’de katılacak.

Antalya Valisi Ve 16 Gazeteci Nürnberg’e Geliyor


 

Ziyaret programı ile ilgili açıklama yapan heyet başkanı İdris Taş şunları söyledi: “Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Nürnberg Basın Kulübü arasında devam eden partnerliğimizin bu yıl 20.yılını kutluyoruz. 20 Yıl önce başlatılan iki kardeş şehrin gazetecileri arasında bugüne kadar 140’a yakın gazetecimiz karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdi. 10.yılımızı Antalya'da cemiyetimizin ev sahipliğinde kutlamıştık şimdi 20.yılımızı Nürnberg'de kutluyoruz.
Nürnberg’de kutlamaya, Antalya Valimiz Hulusi Şahin ile kardeş gazetecilerin oluşmasında emeği geçen önceki dönem başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimizden oluşan toplam 1 6 meslektaşımız katılacak. Bu partnerlik sayesinde hem meslektaşlarımızın ufkunu açıyoruz hem de iki kentin karşılıklı tanıtımına katkı sağlıyoruz.”

Taş, “Bugünlere elbette kolay gelinmedi. Önceki dönem başkanımız Mevlüt Yeni olmak üzere Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer. Johaim Hauck, Dieter Barth,İsmail Baloğlu ile dönemin AGC başkanı Erdoğan Kahya ve geçmiş dönemlerin yönetim kurulu üyesi meslek büyüklerime emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.


ANTALYALI GAZETECİLER İÇİN YOGUN PROGRAM
Antalya’dan 27 Nisan sabahı Corendon XC 6906 uçağı ile Nürnberg’e gelecek heyet, Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Dr. Siegfried Zelnhefer rehberliğinde şehir turu yapacak. Akşam’da, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci evinde yemek verilecek.
28 Nisan günü Nürnberg Literaturhaus’ta gazetelerden ve radyodan Nürnberg gazetecileriyle toplantı yapacak. Daha sonra da, Nürnberg Başkonsolosluğu himayesinde Fürth kasabasında düzenlenecek 23 Nisan kutlamasına katılacak.
29 Nisan günü sabah Bamberg Bavyera Çevik Kuvvet Polis Merkezi ziyaret edilecek sonarda Nürnberg Büyük Şehir Belediye Başkanı Marcus König resepsiyon verilecek. Gazeteciler, aynı gün akşamı da Nürnberg Basın Kulübü’nün Mermer Salonun da düzenlenecek ‘kardeş gazeteciğinin 20’nci yılını’ kutlayacak.
Antalya heyeti 30 Nisan günü Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann’ı ziyaret ederek Herman tarafından verilecek resepsiyona katılacak. 01 Mayıs tarihinde, Nürnberg Hayvanat Bahçesini gezecek olan Antalyalı gazeteciler 02 Mayıs 02:05 de Corendon XC 4906 ile Antalya’ya dönecek.

İlhan BABA/NÜRNBERG

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni