KÜLTÜR
Giriş Tarihi : 23-01-2023 23:27

AŞKIN MIZRABI LANGEN’DE YÜREKLERE DOKUNDU

Türk Müziğini icra eden sanatçılar Yurdal Tokcan ve Göksel Baktagir’in sundukları sanat müziği konserini izlemeye gelen sanatseverler üstatları dakikalarca ayakta alkışladılar.

AŞKIN MIZRABI LANGEN’DE YÜREKLERE DOKUNDU

 

Frankfurt Başkonsolosluğu ve Langen Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen, KZ Bank ve Türk Hava Yolları tarafından desteklenen Türk Müziği konserine ilgi büyük oldu.

Langen Belediye Başkanı Dr. Jan Werner ve Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer´in birlikte katıldıkları konsere Türk ve Almanlar sanatseverler tarafından yoğun ilgi gösterilirken, 600 kişilik konser salonu tamamen doldu. Ünlü üstatlar, Cumhuriyetin ilanının 100. Yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirdikleri konserler dizisine Langen’de başlamış oldular.

Türkiye’nin kendi alanlarında popüler müzisyenleri arasında yer alan Yurdal Tokcan ve Göksel Baktagir, Langen Bürger Haus Konser Salonu’nda, “Aşkın Mızrabı adıyla gerçekleştirdikleri Türk Sanat Müziği Konseri ile sevenlerinin gönüllerinde taht kurdular.

Repertuvarlarını, Türk Sanat Müziği’nin yüzyılları bulan tarihinden eserlerin yanı sıra kendi besteleri ve güzel Anadolu’muzun sevilen halk türküleriyle zenginleştiren ud üstadı Yurdal Tokcan ile 40. sanat yılını yurt dışında kutlayan kanun üstadı Göksel Baktagir´in vermiş oldukları konser yalnız Türkler tarafından değil Almanlar ve çeşitli uluslara mensup sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, “Langen kasabasında takdire şayan bir konser gerçekleştirdik. Türkiye’mizin önde gelen gerçek sanatkârlarında büyük üstat Yurdal Tokcan ve Göksel Baktagir, Langen Salonu’nda vermiş oldukları muhteşem konser ile Almanlara dostlarımız ve değişik ülkelere mensup konukların gönüllerine taht kurdular” dedi.

Başkonsolos Tuncer, “Bizim bu konseri gerçekleştirmemizdeki temel gayelerden biri,  has ve gerçek Türk Sanat Müziği eserlerini Almanya’daki Türk toplumunu ile buluşturmaktı. Kendileri, Türkiye’mizin önde gelen ve Türk Müziğine büyük emekler vermiş birbirinden değerli üstatlar. Frankfurt Başkonsolosluğu olarak 100. Yılımızı kutlarken birbirinden farklı yeni etkinliklerle Türk ve Alman halklarını bir araya getireceğiz.

Bu arada bu özel konserdeki emeklerinin yanı sıra Yurdal Tokcan ve Göksel Baktagir üstatlarımızın 40. sanat yıldönümlerini de bu vesile ile kutluyorum” diye konuştu.

 

NECDET KARAŞAHİN/  LANGEN

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni