KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 13-04-2023 11:04

AVRUPALI TÜRKLERİN ÖYKÜSÜ KİTAP OLDU

Avrupalı Türkler ülkelerinde sadece kazandıkları para ile gündeme geldiler.

AVRUPALI TÜRKLERİN ÖYKÜSÜ KİTAP OLDU

 

 

Türkiye’den Avrupa’ya giden Türklerin öyküleri kitap oldu.

Yazar Sait Özcan’ın gurbetçileri anlatan yeni kitabı  ‘Avrupalı Türkler’ raflardaki yerini aldı.

Online olarak www.turkkitap.de internet sitesinden de satın alınabilen 320 sayfalık kitap, Avrupalı Türkleri, tarih, kültür, edebiyat ve ekonomik ilişkileri ile inceleyen çok yönlü bir eser olarak dikkati çekiyor.

AVRUPA’DAKİ TÜRKLERİN VARLIĞINI GELECEĞE NOT DÜŞMEK GEREK

Kitap hakkında bilgiler veren ve kendisi de Almanya’da yaşayan yazar Sait Özcan, ‘Elinizdeki kitap; tarih, kültür, edebiyat ve ekonomi ile ilgili bir eser değil, ancak bunların hepsine değinerek Avrupalı Türkleri inceleyen çok yönlü bir eserdir.

Söz konusu eser, Avrupa'nın sanayi ülkelerindeki Türk varlığını geleceğe not düşmek adına çeşitli açılardan incelemeyi amaçlıyor.

Avrupa'nın sanayi ülkelerindeki Türk varlığını geleceğe not düşmek adına çeşitli açılardan incelemeyi amaçlamaktadır. Unutmayalım ki tarih, sadece kendi kayıtlarına ve tozlu arşivlerde iz bırakan toplumlardan bahseder. 60’lı yılların başından itibaren Avrupa'ya gelen Anadolu insanının zor yıllarında yaşadığı sessiz hikâyeler önünde saygı ile eğilmek gerek’ dedi.

AVRUPALI TÜRKLER ÜLKELERİNDE SADECE PARA İLE ANILDILAR

Yazar Özcan esere ilişkin olarak, ‘Avrupalı Türkler ülkelerinde sadece kazandıkları para ile gündeme geldiler. Sebebi ne olursa olsun Avrupa’ya giden Türkler. Anadolu ile Avrupa arasında bir kültür köprüsü oluşturmuşlardır. Her köyün bir Avrupalısı oldu ve uzun yıllar kahvehane sohbetlerinde onlar konuşuldu. Garip olan ise, Avrupalı Türkler uzun yıllar kendi ülkelerinde sadece kazandıkları para ile gündeme geldiler’ ifadelerini kullandı.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni