KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 18-03-2023 22:25

BAŞIN SAĞ OLSUN TÜRKİYEM KONSERİ

Türk Müziği Gönül Dostları Korosu 10. yılı dolayısıyla planladıkları kuruluş konserini iptal ederek, Başın Sağ Olsun Türkiye’m sloganı ile Tek Yürek Deprem Yardım Gecesi etkinliği düzenledi.

BAŞIN SAĞ OLSUN TÜRKİYEM KONSERİ

 

Hanau-Taylan Events Palas Salonu’nda düzenlenen yardım konseri ile sanatçıların gönüllü olarak sahne aldıkları geceye 600’den fazla konuk katıldı. Hüzünlü ve bir o kadar anlamlı olan gece depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. 

TMGD (Türk Müziği Gönül Dostları) Dernek Başkanı Selma Ateş, ‘Yıllarca planımızda olan 10. yıl konserimizi güzel bir şekilde yapmayı planlıyorduk ama Anavatanımızda ocaklara ateş düşmüşken böyle bir organizasyon yapmaya içimiz el vermedi. Biz de depremden etkilenen yurttaşlarımıza bir nebze de olsa katı sunmak için, Başın Sağ Olsun Türkiye’m sloganı ile bir gece düzenledik. Gecede topladığımız bağış ve giriş ücretlerini yönetim kurulu üyelerimizle bizzat Hatay Bölgesine götüreceğiz’ dedi.

Ateş, ‘6 Şubatta sadece Türkiye için değil, insanlık tarihinin en acı günlerinden biri yaşandı. 500 yılda bir görülen böylesi bir deprem, sadece güney ve güneydoğu bölgesini, ülke nüfusundan 13 milyonu ve coğrafyanın beşte birini etkilemekle kalmadı, Türkiye’mizi deriden sarstı.

Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız devletimizin çabalarına katkı sunmak üzere depremden zarar gören vatandaşlarımıza var güçleriyle gece gündüz yardım götürdüler, götürmeye de devam ediyorlar. Tüm Dünya ülkemiz için seferber oldu. Geçen sefer Somaya olduğu gibi bu sefer de Hataya yardım elimiz uzanacak. Çorbada bizim de tuzumuz olsun dedik’ diye konuştu.

Dernek Üyesi Deniz Zobo’nun sunuculuğunu yaptığı gecenin ilk bölümünde, Frankfurt ve Hanau Bölgesi’nin sevilen sanatçıları Tahir Güneyli, Hüseyin Genç, Ahmet Yıldırım sahne alırken, gecenin ikinci bölümde ise Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Derneği e.V korosu 12 Türk Sanat Müziği eseri ile çeşitli türküler okudular. Gecede ayrıca bölgenin sevilen sanatçıları Ayhan Pakel, Aylin Ateş ve Bülent Eskimez de sahne aldılar. Asiye Palu bir saat kaldığı sahnede geceye damgasını vururken, gecenin sonuna doğru sahneye çıkan genç sanatçı Sinem’in, kendi bestesini okurken yaşadığı duygulu anlar konukları etkiledi. Kanununa bir bebek gibi sarılan sanatçı, kanunu ile seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserlerinin sonunda alkış tufanına tutuldu.

Türk Müziği Gönül Dostları Derneği tarafından düzenlenen yardım gecesinde gönüllü olarak sahne alan sanatçılara dernek yöneticileri tarafından teşekkür plaketi verildi.

Necdet - Hamdiye Karaşahin/Hanau

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni