SİYASET
Giriş Tarihi : 11-12-2022 21:58

Bavyera Eyalet Meclisi için Orta Frankonya’dan Türk kökenli Milletvekili adayları belirlendi

SPD’nin merkezinde yapılan delege toplantısı sonunda Orta Frankonya Bölgesinden Bavyera Eyalet Meclisi için SPD Milletvekili adayları belli oldu.

Bavyera Eyalet Meclisi için Orta Frankonya’dan Türk kökenli Milletvekili adayları belirlendi

 Milletvekilliği için yarışacak. Türk kökenli adaylar sokaklarda seçmenlerle birebir dialoğa geçerek seçim hazırlıklarına başlayacak. Seçimler Bavyera Eyaletinde 08 Ekim 2023’te yapılacak.
Delege oylamaları sonucunda Bavyera Eyalet SPD Milletvekili Arif Taşdelen birinci sıradan aday gösterilirken, Nürnberg Nord Klinikde Sosyal Pedogog olarak görev yapan Nürnberg eski Belediye Meclisi üyesi aynı zamanda Nürnberg-Antalya Kardeş Şehir Derneği (İN-SAN) Yönetim Kurulu Üyesi Aynır Kır’da 6.cı sıradan aday gösterildi.


ABİ-KARDEŞ MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN YARIŞACAK
İki dönem Milletvekili olan Arif Taşdelen ilk olarak 2013 seçimlerinde 12.ci bölgeden12.sıradan aday gösterilmiş ve 2018 seçimlerinde 3.sıradan aday gösterilmişti. Taşdelen 2023 seçimlerinde 1.sıradan aday gösterildi.Daha önce 2013 seçimlerinde Bavyera Eyalet Meclisine Nürnberg’den giren ilk ve tek Türk kökenli Milletvekili Arif Taşdelen’in abisi Halil Taşdelen’de Bavyera’nın Bayreuth kentinden 3.cü sıradan Milletvekili aday gösterildi.
FDP’NİN ORTA FRANKONYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI SIRALAMA BEKLİYOR
FDP Nürnberg’den, Ümit Sormaz ile Eser Polat ve Erlangen-Höchstadt kentinden Bülent Ekrem aday gösterildi. FDP seçmenleri tarafından ulundukları bölgelerde en iyi Milletvekili aday gösterildiklerini belirten FDP Orta Frankonya Milletvekili adayları, FDP delegeleri tarafından Şubat 2023 de yapılacak liste sıralamasında en ön sıralarda isimlerinin yer alacağını belirtti. Adaylar, Bavyera Eyalet Meclisine Milletvekili olarak girebilmek aynı zamanda FDP milletvekillerinin sayısının Meclisde çoğalması için gereken en iyi çalışmayı yapacağız dediler.


İlhan Baba-Nürnberg

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni