KÜLTÜR
Giriş Tarihi : 26-04-2023 11:45

Duisburg’da çifte bayram sevinci

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti Duisburg şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Merkez Camii’nde çifte bayram sevinci yaşandı.

Duisburg’da çifte bayram sevinci

Duisburg DİTİB Merkez Camii’nde düzenlenen etkinlikle çocuklar, Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşarken, depremzede kardeşlerini de unutmadı.

Bayram kapsamında çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenlendi.

Cami bahçesinde kurulan oyun gruplarında binin üzerinde çocuk gönüllerince eğlendi. Etkinlik kapsamında şiirler okundu, Hacivat – Karagöz ortaoyunu ve palyaço gösterisi yapıldı. Düzenlenen yarışmalarla hünerlerini sergileyen çocuklar, hem eğlendi hem bayramın tadını çıkardı.

Yoğun ilginin olduğu etkinlikte, duygulu anlar yaşandı. Duisburg DİTİB Merkez Camii Kur’an kursu öğrencileri kumbaralarında biriktirdiği bayram harçlıklarını depremden etkilenen kardeşlerine bağışladı. Minik yürekler kumbaralarında biriktirdiği harçlıklarını dernek yönetimine teslim etti.

Çifte bayramı bir arada yaşadıklarını belirten Duisburg DİTİB Merkez Camii dernek başkanı Yusuf Aydın, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın akıllarına kalacak bir etkinlik düzenlemek istedik. Bayramlar sadece mutluluklarımızın yanında acı günlerimiz de de birlikte olduğumuz günlerdir. Acılar paylaştıkça azalır. Bugüne anlam katan, duygu katan da minik yavrularımızı biriktirdikleri bayram harçlıklarını depremzede kardeşlerine bağışlamasıydı. Miniklerimizin akıllarında kalan depremden etkilenen kardeşleri olmuş. İki yüz öğrencimiz kumbarasındaki harçlıklarını yönetimimize teslim ettiler. Bizler de aileleri de miniklerimizin duyarlı davranışından etkilendik. Çocuklarımızın kalbi binlerce kilometre uzaktaki kardeşleriyle buluştu. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, depremin yaralarını en kısa zamanda saracağız” diye konuştu.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni