SAĞLIK
Giriş Tarihi : 29-01-2023 01:01

Ergenlik Psikolojisi

Yetişkin, çocuk ve ergen psikolojisi üzerine uzman olan Psikolog Kübra Keçeci, Frankfurt Eğitim Ataşeliği ve Hessen Eğitim Platformu öncülüğünde, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğuna bağlı Türk Kültür Merkezi Frankfurt’ta ergenlik psikolojisine dair seminer verdi.

Ergenlik Psikolojisi

 

Sunumunda ergenliğin tanımına, dönemin özelliklerine ve önemine değinen Keçeci`nin semineri yoğun ilgi gördü. İnteraktif geçen seminerde, Keçeci`nin vermiş olduğu vaka örnekleri, ergenlik döneminin sorunlarına değinmesi ve buna yönelik çözüm önerileri sunması da seminerin ayrıca ilgi odağı olan konuları arasında yer aldı. 

Özellikle değinmiş olduğu psikolojik rahatsızlıklar ve bu bağlamda ergenlerde alkol/madde kullanımı doğrultusunda bilgiler veren Keçeci, ergenlik döneminde nelere dikkat edilmesi ve neler yapılması gerektiği konusunda katılımcıları aydınlattı.

Ergenlerle İletişime Dikkat

Birçok ailenin doğru davranışı sergilediklerini zannederek, çocuklarını aslında nasıl bir felakete sürüklediklerine dair örnekler veren ve iletişimin püf noktalarına değinen Keçeci, ergenlerle kurulan sözlü ve sözsüz iletişimin, anne–baba tutumunun, arkadaş gruplarının ve sosyal çevre gibi faktörlerin ergenler üzerindeki önemli etkilerinden bahsetti.

Keçeci, Ergenlik döneminde kurulan sağlıksız iletişim, yanlış arkadaş ortamları gibi ve benzeri faktörlerin, onları alkol/madde kullanımı ve intihar gibi durumlara sürükleyebileceğine değindi. Özellikle son dönemde uyuşturucu maddelerin yasallaşması ile çalan tehlike çanlarına da dikkat çekti. Bunların yanında, ergenlerde depresyon, borderline bozukluk gibi dönemsel psikolojik rahatsızlıklara değinirken, aile içi, çevresel, akademik, ilişkiler açısından ergenliğin dönemsel problemlerine de değinerek katılımcıları bilgilendirdi.

Seminerin Devamı İstendi 

Aktarmış olduğu bilgilerin yanında, katılımcıların sorularını da yanıtlayan ve sorunlarına yol gösterici önerilerde bulunan Keçeci’nin seminerinden, katılımcılar büyük bir memnuniyetle ayrılırken, seminerin devamının gelmesini talep ettiler.

Bu zamana kadar Almanya geneli, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere birçok şehirde, çeşitli dernek ve STK`ların öncülüğünde seminerler veren Psikolog Kübra Keçeci, her seminerinde olduğu gibi, bu seminerinde de gelen yoğun ilgiden memnun kalarak, gerek çocuk/ergen, gerekse yetişkinlere yönelik seminerlerinin her daim devam ettiğini ve alanı ile alakalı bu konulara hassasiyet gösteren her dernek ve STK ile işbirliği içerisinde olduğunu belirtti.

Özellikle sunmuş olduğu bu seminerlerin, toplumu sağlam bilgiler doğrultusunda aydınlatmak açısından önemli olduğuna vurgu yapan Kübra Keçeci,  psikoloji alanını suistimal edenlere ve psikolog olmadığı halde, psikolog kimliğine yakın isimler kullanan, insanlari eksik ve yanlış bilgilendiren kişilere karşı toplumun farkındalık kazanması açısından ayrıca önem arz ettiğinden bahsetti.

Katılımcıların bu konuda da kendileri ve çocukları için ruh sağlığı konusunda hassasiyet göstermeleri ve dikkatli olmaları gerektiği konusunda bilgilendiren Psikolog Kübra Keçeci, alanı ile ilgili toplumu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarını  sürdürdüğü seminerinin sonunda yoğun ilgi ve katılımları için tüm konuklara ve daveti için organizatörlere teşekkür etti.

Avrupa Olay / Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni