KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-12-2022 20:08

Frankfurt 2022 yılını Aşkımızın Son Durağı’nda noktaladı

Tiyatro Frankfurt 2022 yılını Ferhan Şensoy'un kaleme aldığı "Aşkımızın Son Durağı" oyunu ile kapattı.

Frankfurt 2022 yılını Aşkımızın Son Durağı’nda noktaladı

Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro Frankfurt, "Aşkımızın Son Durağı" adlı oyunu, Gallus Tiyatrosu'nda sahneledi. Ferhan Şensoy'un kaleme aldığı oyunun gösterimine, Frankfurt İl Genel Meclisi Başkanı Hilime Arslaner’in yanısıra Frankfurt Eğitim Ataşesi Doç. Dr. M. Fatih Kılıç, Hessen Milletvekili Turgut Yüksel, Frankfurt Meclis Üyesi Hüseyin Sıtkı ile SPD Frankfurt Belediye Başkan Adayı Mike Josef de katılım sağladı. Reji asistanlığını ve sahne Amirliğini Gonca Ekiz’ in yaptığı, müziklerini Can Atilla, Kostümlerini Tomris Kuzu, sahne tasarımını Hannan Aslan ve ışık tasarımını ise M. Hüseyin Özcan'ın yaptığı oyun, Venüs Bekar'ın çevirisiyle Almanca üst yazıyla sahnelendi. Dekor ve kostüm uygulamada ise Şahin Vural, Sevda Şahin, Hamiyet Eroğlu, Selin Topdemir ve Demet Öztürk görev aldılar.

Genel Sanat Yönetmenliğini Kamil Kellecioğlu'nun üstlendiği oyunda Kellecioğlu'nun yanı sıra Çiğdem Spickermann, Haydar Akarsu, Ergin Düzgün, Hande Uluöz Saraçoğlu, Aytaç Saraç, Sevda Şahin ve Aysel Fatullayeva rol alıyor.

 

Türkiye ve Avrupa turneleri geliyor

Frankfurt’ ta büyük beğeniyle karşılanan oyun yeni sezonda Avrupa'da ve Türkiye'de tiyatro severler ile buluşacak. Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, "Frankfurt'un Türkçe konuşan tiyatrosu olarak daha büyük kitlelere ulaşmak için çok çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Türk tiyatrosunun en önemli yazarlarından Ferhan Şensoy'u ve daha nice tiyatro duayenlerini, Avrupa’da Türk ve yabancı izleyiciler ile birlikte bir kez daha andıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Kamil Kellecioğlu, oyuna dair şunları söyledi: "Türk tiyatrosunun değerli oyunlarını Avrupa’da sahnelemek çok değerli ve bir yandan da gurur verici. Bu sayede toplumumuzun tiyatroya verdiği değeri gösterirken, tiyatro geçmişimizin de ne kadar sağlam temellere dayandığını ifade etmiş oluyoruz. Tiyatro ve sanatın birleştirici özelliğini her geçen gün daha da büyüyerek ortaya koymaya devam edeceğiz” dedi. Ayrıca desteklerinden dolayı Hessischen Ministerium für Wissenschaft und Kunst ve T.C. Frankfurt Başkonsolosluğuna teşekkürlerini sunarak Ayrıca Tiyatro Frankfurt’un aldığı Walter Möller ödülünü seyirciyle paylaştı.

Frankfurt İl Genel Meclisi Başkanı Hilime Arslaner ve SPD Frankfurt Belediye Başkan Adayı Mike Josef de yaptığı konuşmalarda Türk tiyatrosunun önemine dikkat çekerek, Tiyatro Frankfurt` a daha çok destek sözü vermesi salonu hınca hınç dolduran izleyiciler tarafından yoğun alkış karşılandı. Ayrıca yaptığı açıklamada Frankfurt Belediyesi Meclis Başkanı Hilime Arslaner de “H Türk tiyatrosu Frankfurt mozaiğinin büyük bir parçasıdır. Çünkü sadece Frankfurt'ta 50 binden fazla Türk kökenli insan yaşamakta. Hessen eyaletinde ise 350 binden fazla Türk kökenli insan var. Türkçe tiyatro, birinci dili veya ana dili Türkçe olan herkes için, hatta Türkçe öğrenmiş insanlar için önemlidir. Bu şekilde Türkiye'deki dille ve toplumsal söylemle iletişim halinde kalırsınız.” değerlendirmesini yaptı.

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni