GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-05-2023 13:38   Güncelleme : 01-05-2023 15:43

FRANKFURT BAŞKONSOLOSLUĞUNDA SEÇİM HEYECANI

Hessen eyaletinde yaşayan gurbetçi seçmenler oylarını kullanmak için ilk günden Frankfurt Başkonsolosluğu’nda kurulan sandıklara koştular.

FRANKFURT BAŞKONSOLOSLUĞUNDA SEÇİM HEYECANI

 

 

Almanya’nın Hessen eyaletinde yaşayan gurbetçiler, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı aynı zamanda 28. Dönem Milletvekillikleri seçimi için oy kullanmak üzere Frankfurt Başkonsolosluğu’nda kurulan sandıklara sabahın erken saatlerinden itibaren akın ettiler.

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı, sandıkların kurulduğu konsolosluğun ön ve arka bahçesinde de Alman polisi tarafından destek önlemler alındı.

Konsolosluğun bahçe tarafına konulan sandık oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından özel güvenlik görevlileri tarafından içeriye alındı. Seçime katılan partilerin temsilciler ile Hessen’de görev yapan öğretmenlerin yer aldığı yetkili grup, seçmenlerin tek tek kimlik kontrollerini yaparak bilgisayar üzerinden oy kullanmalarını sağladılar.

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer ve Yardımcı Konsolos Gürol Baş’ın bizzat dolaşarak kontrol ettikleri sandıklarda seçmenler oylarını sorunsuz bir şekilde kullandılar.

Başkonsolos Erdem Tuncer, Yüksek Seçim Kurulu´nun (YSK) belirlediği seçim yasaklarına ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Seçmenlerin, altı oklu bir şapka, rozet, üç hilal tişört veya herhangi bir siyasi partinin renklerini ya da o siyasi partiyi anımsatan bir işaretle sandıkta oy kullanması yasak. Bu kuralı çiğneyenler oy kullanamayacak’ diye konuştu.

Daha ilk günden seçmenlerin yoğun bir ilgi gösterdikleri oy kullanma işlemi 27 Nisan Perşembe günü başlayıp 9 Mayıs 2023 Salı günü sona erecek.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların Frankfurt Başkonsolosluğu’nda kurulan sandıklarda oy kullanma işlemleri için konsolosluk bu tarihler arasında her gün 09:00-21:00 saatleri arasında açık bulundurulacak.

Necdet Karaşahin/Frankfurt

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni