GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-06-2023 22:17

Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Mike Josef´den Teşekkür ve Bayramlaşma Amacıyla Cami Ziyareti

Mart ayında yapılan seçimlerde Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mike Josef seçimlerde kendisine verilen desteğe teşekkür amacıyla Hamidiye Camii’ni ziyaret ederek kılınan Kurban Bayram Namazı`ından sonra kısa bir konuşma yaptı, Frankfurt`ta yaşayan Müslümanların Kurban Bayram´ını tebrik etti.

Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Mike Josef´den  Teşekkür ve Bayramlaşma Amacıyla Cami Ziyareti

 

Mike Josef seçim çalışmaları esnasında iki defa Hamidiye Camii´ni ziyaret ederek Alman vatandaşlığına geçerek oy verme hakkı olan Müslümanların mutlaka sandığa gitmelerini ve kendisini için destek istediğini hatırlatarak seçimleri kazandıktan sonra Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Müslümanları ibadet etmekte oldukları mekanlarda onları ziyaret etme konusunda verdiği sözü yerine getirdiğini söyledi. Bayram namazına katılan Müslümanlarla tek tek bayramlaşan Frankfurt Belediye Başkanı, beraber resim çektirme isteklerini yerine getirdi, kendisine sorulan soruları cevapladı.

Daha sonraki çay ve baklava sohbetinde 6 yıllığına seçildiği Frankfurt Belediye Başkanlığı´nın getirdiği ağır yük ve yoğun ilgiye değinen Mike Josef tüm vakit darlığına rağmen Müslümanların sorunları ilede yakından ilgileneceğini, kendisine iletilen ziyaret ve görüşme taleplerini en kısa zamanda yerine getirmeye çalışacağını, toplum ile yakın irtibatını imkanlarını zorlayarak devam ettireceğini söyledi. Ev sahibi Hamidiye Camii Başkanı Rahmi Şeker Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Mike Josef´in Bayram namazı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, cemaati ve Frankfurt`ta yaşayan Müslümanlar adına kendine teşekkür etti ve Frankfurt Belediye Başkanlığı görevinde kendine başarılar diledi.

Ziyaret esnasında hazır bulunan Frankfurt Türk Cami Dernekleri Çalışma Birliği Dr. Hüseyin Kurt Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı´nın ziyareti ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunarak seçimden sonra verdiği sözü unutmayarak Kurban Bayram namazında yapılan bu ziyaretin Frankfurt´ta yaşayan Müslümanların tümünü onurlandırdığını ve Mike Josef´in görev süresi esnasında Frankfurt´ta yaşayan Müslümanların sorunları ile yakından ilgileneceği ve bu sorunların ele alınacağı kalıcı işlevsel bir formatın bulunacağı konusunda güven ve ümit verdiğini söyleyerek ve camiler birligi olarak Frankfurt´ta yaşayan Müslümanların sorunlarını çözme amaçlı yapılacak her türlü çalışmaya katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni