KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 27-09-2022 19:35

Frankfurt Tiyatro Yeni Sezona Merhaba dedi!

Tiyatro Frankfurt yeni sezona Ferhan Şensoy'un yazdığı "Aşkımızın Son Durağı" oyunuyla başladı

Frankfurt Tiyatro Yeni Sezona Merhaba dedi!

 

Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro Frankfurt, yeni sezon açılışında, "Aşkımızın Son Durağı" adlı oyunu, Gallus Tiyatrosu'nda sahneledi. Ferhan Şensoy'un kaleme aldığı oyunun gösterimine, Frankfurt Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Satı Civelek ve Kültür Ataşesi Ahmet Alemdar da katıldı. Reji asistanlığını ve sahne Amirliğini Gonca Ekiz’ in yaptığı, Kostümlerini Tomris Kuzu, müziklerini Can Atilla, sahne tasarımını Hannan Aslan ve ışık tasarımını ise M. Hüseyin Özcan'ın yaptığı oyun, Venüs Bekar'ın çevirisiyle Almanca üst yazıyla gerçekleşti. Şahin Vural (dekor) sahne arkasında ise Sevda Şahin, Hamiyet Eroğlu ve Selin Topdemir görev aldılar.

 

Genel Sanat Yönetmenliğini Kamil Kellecioğlu'nun üstlendiği oyunda Kellecioğlu'nun yanı sıra Çiğdem Spickermann, Haydar Akarsu, Ergin Düzgün, Hande Uluöz Saraçoglu, Aytaç Saraç, Sevda Şahin ve Aysel Fetullayeva rol alıyor.

Türkiye ve Avrupa turnesi yolda

Yeni sezonda Avrupa'da ve Türkiye'de de sahnelenmesi planlanan oyununun bir sonraki gösterisi, 3 Aralık'ta yine Frankfurt Gallus Theater'da yapılacak. Genel Sanat Yönetmenliğini Kamil Kellecioğlu, "Frankfurt'un Türkçe konuşan tiyatrosu olarak seyirciye ulaşmak için daha çok çalışacağız" dedi.

Türk tiyatrosunun en önemli yazarlarından Ferhan Şensoy'u, Frankfurt'ta bir kez daha bir araya getirdikleri için çok mutlu olduklarını kaydeden Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, oyuna dair şunları söyledi: "Özellikle pandemi süreci, uzak kaldığımız tiyatronun bize ne kadar kıymetli olduğunu bir kere daha gösterdi. Seyircimizle buluşmayı özlemişiz, seyircimizle duygusal bir bağ kurduk bu çok kıymetli. Tiyatro hayatımızın bir parçası, olmazsa olmazımız. Şimdi Frankfurt'un Türkçe konuşan tiyatrosu olarak daha çok seyirciye ulaşmak için daha çok çalışacağız. Ayrıca desteklerinde dolayı Hessischen Ministerium für Wissenschaft und Kunst ve Frankfurt Başkonsolosluğuna şükranlarımızı sunuyoruz."

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni