DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-05-2023 10:26

FRANKFURT'TA SEÇİM HEYECANI SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı 2. tur seçim heyecanı Frankfurt Başkonsolosluğu’nda sürüyor. Konsolosluk önünde uzun kuyruklar oluştu.

FRANKFURT'TA SEÇİM HEYECANI SÜRÜYOR

 

Frankfurt Başkonsolosluğu’nda Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için oy vermeye gelen seçmenler sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdular.

Türkiye´de 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçiminin 2.turu kapsamında yurt dışı kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanabiliyorlar.

Yurt dışında en çok seçmenin bulunduğu Almanya´da yaşayan Türk vatandaşları, başkonsolosluklarda yerel saatle sabah saat 08:00-22:00 saatleri arasında 13 konsolosluktaki sandıklarda oy kullanabilecekler. Sandıklar 20-24 Mayıs tarihleri arasında açık bulunacak.

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer de oyunu 2A nolu sandıkta ilk kullananlar arasında yer aldı. Erdem, ‘2. tur için oy kullanmaya gelen vatandaşlarımız sabahın erken saatlerinde konsolosluğumuzun önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Sandık başlarındaki görevliler de hızlı ve itinalı bir şekilde basari ile çalıştılar.

Oy kullanma işlemleri konsolosluğun avlusunda ve dışarıda özel güvenliklerin gözleminde yapılıyor. Konsolosluğumuzda oy kullanmaya gelenlerin uzun süre kuyruklarda beklememeleri için de sandıklar akşam saat 22:00’ye kadar açık olacak. Vatandaşlarımız 22:00’ye kadar oylarını kullanabilecekler. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın beklemeden oylarını kullanabilmeleri için her türlü kolaylığı sağlıyoruz’ dedi.

Necdet Karaşahin-Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni