KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 14-11-2023 14:42

GÖNÜL DOSTLARI 100. YILA DAMGALARINI VURDULAR

Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Derneği Korosu, Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla muhteşem bir kutlama konseri verdi.

GÖNÜL DOSTLARI 100. YILA DAMGALARINI VURDULAR

Frankfurt Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Derneği, Cumhuriyetin 100. Yılını Bornheim Saalbau Konser Salonu’nda verdiği muhteşem konser ile taçlandırdı.

Geceye Hessen Eyaleti SPD Milletvekili Turgut Yüksel, Frankfurt Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Sati Civelek, STK kurucu üyeleri ile 300´e yakın sanat severler katıldı.

Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen konsere misafir sanatçı olarak katılan Gökhan Sezer şarkıları sevenleriyle birlikte söyledi.

Konserin sunuculuğunu Deniz Ateş’in yaptığı gecede yaptığı sunumda konuşan Ateş, ‘Bu gecede cumhuriyetimizin 100. Yılını ‘Bir İstanbul Rüyası’ başlığı ile Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Derneği e.V olarak kutluyoruz.

Değerli bestekârlarımızın nadide eserlerine ses vermek ve onları layıkıyla icra etmek, saygıyla anmak adına, Türk müziğine gönül vermiş dostlarımızla seviyeli ve kaliteli konserler düzenliyoruz. Her konserimizde ülkemizin tanınan ve sevilen sanatçılarına yer vererek, anavatanımızdan uzakta hasret duyduğumuz Türk Müziğini yurttaşlarımızla buluşturmak için 2013 yılında 15 arkadaşla bir araya gelerek Türk Müziği Gönül Dostları adi altında derneğimizi kurduk.

Yeni Koro şefimiz Emrah Türkoğlu, Dernek Başkanımız Selma Ateş’e teşekkür ediyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin 100. Yılında bizleri yalnız bırakmayan, değerli sanatçımız Gökhan Sezer’in Türk Müziği Gönül Dostları korosu ile buluşmasından dolayı ekip arkadaşlarımla duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim’ dedi.

Konserin birinci bölümünde koro ve solo şarkıları seslendiren Dernek Başkanı Selma Ateş’in kırmızı kıyafetiyle izleyiciler tarafından Emel Sayın’a benzetilmesi hoş anlar yaşattı. Ateş bu bölümde, ‘Bir Sevgi İstiyorum’, neyde taksim yapan İbrahim Halil Karaoğlan ile Özgür Yılmaz ile ‘Yiğidim Aslanım’, Mahmut Çevik de ‘Güz Günleri’ni seslendirdiler.

İkinci bölümde sahne alan sanatçı Gökhan Sezer, ‘Frankfurt TMGD’nin konuğu olarak üçüncü kez sahne alıyorum. Büyük bir mutluluk ve gururla geldiğim Frankfurt kentinde Dernek Başkanımız Selma Ateş’e ve Türk Müziğine gönül vermiş güzide topluluğun üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Bir buçuk saat sahnede kalan sanatçı, sevilen şarkılara eşlik eden konuklarla ‘Bakmam Yüzüne’, ‘Çaresizim’, ‘Unutacağım’, ‘Sevmekten Kim Usanır’, ‘Elveda Gençliğim’, ‘Gözlerim Uykuyla Barıştı’ isimli unutulmaz eserleri seslendirdi.

Konser sonrası konuklar ayakta ellerinde bayraklarla İzmir marşını söyleyerek 2023 yılının son ve muhteşem konserini alkışlarla kapadılar.

Necdet Karaşahin-Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni