DÜNYA
Giriş Tarihi : 22-02-2023 02:15

GURBETÇİLERDEN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK YAĞIYOR

Rhein Main bölgesinden depremzedelere yardım seferberliği devam ediyor

GURBETÇİLERDEN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK YAĞIYOR

 

 

Türkiye´deki deprem mağdurlarına destek amacıyla Rhein Main Bölgesinde yaşayan yüzlerce kişi bir araya geldi.

Her ırktan yüzlerce gönüllünün katıldığı yardım kampanyası kapsamında bütün hafta boyunca gelen yardımlar tek tek ayrıldı. Paletlere konan yardım malzemeleri uçak veya tırlara yüklenerek deprem bölgelerine sevk ediliyor.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından toplanan insani yardım malzemeleri iki hafta boyunca deprem bölgesine yetiştiriliyor.

Frankfurt- Griesheim- Industripark Stroof str 27- 65933’tet büyük bir firmanın deposuna yerleştirilen tonlarca malzemenin organizasyonu, Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü, Hessen Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel, Frankfurt Şehir Meclisi Hüseyin Sıtkı’nın öncülüğünde belirlenen iş taksimi kapsamında yapılıyor.

Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü, ‘Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Gerçekten ülkemizin yaşadığı zor zamanda yurt dışındaki Türkler memleketlerinin her zaman yanında olduklarını bir kez daha gösteriyorlar. Hepsine tek, tek teşekkür ediyorum. Frankfurt’tan tonlarca eşya, jenatörler, çocuk giysileri, mamalar ve daha akla gelen birçok malzemenin bir an ihtiyaç sahiplerine ulaşması için gönüllü arkadaşlarımız hafta ortasında dahi canla başla çalışıyorlar’ dedi.

Yardıma 150 kilometre yoldan gelen Hanifi Kuru (66), ‘Allah milletimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Bu elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Bu yaşımda dahi gidip deprem bölgesindeki insanlara yardımda yapmak isterdim’ diye konuştu.

Yardım severlerden gelen yeni eşyalar hafta içi her gün Saat 10:00-18:00, hafta sonu 10:00-16:00 toplanmaktadır. Telefon ile irtibata geçecekler, gönüllü çalışmak veya yeni eşya getirmek isteyenler;

Özlem Bitir:               0151-11151560

Selda Akça:              0152:54169838

Hüseyin Sıtkı:           0171-1200785

Numaralı telefonlardan ilgili arkadaşlarımızla irtibata geçebilirler.

Necdet Karaşahin/Frankfurt


 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni