KÜLTÜR
Giriş Tarihi : 28-01-2024 18:43   Güncelleme : 28-01-2024 18:52

HAMBURG ANTEPLİLERİN YAH SESİ İLE ÇINLADI

Kuzey Almanya Gaziantepliler Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından Hamburg’da düzenlenen 1. Dayanışma gecesi muhteşem oldu.

HAMBURG ANTEPLİLERİN YAH SESİ İLE ÇINLADI

 

Gaziantep mutfağının zengin ürünlerinin ikram edildiği geceye katılan sanatçı Mehmet Yakar konuklara keyifli anlar yaşattı.

Gecenin ev sahipliğini Kuzey Almanya Gaziantepliler Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Vahap Döner’in yaptığı organizasyona Gaziantepli İş İnsanları Nahsen Taş ve Mehmet Kıllı sponsorlukları ile katkı sundular.

Başkan Vahap Döner, ‘Genç derneğimizin ilk dayanışma gecesi, ilk etkinliği. Heyecanlıyız, gurbette yaşayan hemşerilerimiz arasında dayanışma ruhunu canlı tutma, kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatmayı amaçlıyoruz’ diye konuştu.

Gecenin konukları arasında yer alan Hamburg T.C Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara, Gaziantep’e kültürü, damak tadı ve yaşam biçimi olarak yakın bir şehir olana Antakya’da doğduğunu hatırlatarak, ‘Kendimi bir hemşeriniz olarak görüyorum. Dolayısıyla burada sizinle bir arada olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Genç derneğinizin kurucularını ve üyelerini tebrik ediyorum, derneğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Nice başarılı işlere imza atmanızı diliyorum. Etkinliğe davetlerinden dolayı da dernek yöneticilerine ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyon için de başta Nahsen Bey, Berrak Hanım ve Doğan Bey olmak üzere, bütün dernek yöneticilerine üyelerine şükranlarımı sunuyorum.

Bu soğuk kış akşamında bu sıcacık ortamda sizlerle birlikte olmaktan gerçekten bir hemşeriniz olarak da memnuniyet duyuyorum. Maalesef geçen yıl acı bir deprem felaketi yaşadık. Yaşanan bu deprem karşısında yaraları sarmak için herkes katkı sunmaya çalıştı. Derneğinizin de bu anlamda memleketinizin kalkınması için katkı sunmaya yönelik faaliyetlere devam edeceğini yürekten inanıyorum. Hepinize sevgilerimi-saygılarımı sunuyorum. Programa katkı sunan sanatçı arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Başkonsolos Emine Derya Kara, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

GAZİANTEP LEZZETLERİ BÜYÜLEDİ

Gaziantepliler Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katılan misafirlere, içli köfte, çiğ köfte, baklava olmak üzere yöreye ait yiyecek ikramlarında bulunuldu. Konuklara Gaziantep lezzetleri sunuldu.

Gecede ayrıca derneğe katkı sunmak üzere amacıyla düzenlenen açık arttırma satılmak üzere HWG Şirketi tarafından porselen yemek takımı, LYMPHA Şirketi tarafından da su arıtma cihazı hediye edildi. Düzenlenen açık arttırmaya katılan Gaziantepli İş İnsanı Hamburg Lurup semtinde hizmet veren Çıtır Lahmacun Salonu sahibi Hasan Duymaz, 650 Euro ödeyerek kazandığı porselen yemek takımını, yeni kurulan derneğe bağışladı.

Bu tür özel günlerde sahne alan Grup Karizma, tüm etkinlik süresince başarılı sahne performansıyla davetlilerden tam not aldılar. Mannheim’den gelen Gaziantep Davul Zurna Ekibi de muhteşem performansları ile izleyicileri coşturdular, konuklar sahnede oyun havalarına eşlik ettiler.

Gecede sahne alan Deniz Ilgan, İbrahim Topal ve Tülay konuklardan büyük alkış aldılar. Sanatçı Tülay’ın annesi ile okuduğu ‘Yalnızım dostlarım’ adlı şarkı dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.  

Gaziantepli ünlü sanatçı Mehmet Yakar muhteşem performansı ile adeta gecenin finalini yaptı. Yakar’ın özellikle okuduğu barak türküleri konuklar tarafından ayakta alkışladı. Gecede sanatçının türkülerine misafirler de eşlik ettiler.

Coşku ve heyecanın üst düzeye tırmandığı etkinliğe, Hamburg Eyalet Meclisi SPD Milletvekilleri Ali Şimşek, Güngör Yılmaz, Hamburg T.C Başkonsolosu Emine Derya Kara, TGH Başkanı Murat Kaplan, TGH Yönetim Kurulu Üyesi SPD’li Hakan Demirel, Hamburg Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Özlü, Almanya Yozgatlılar Federasyonu Kurucu Başkanı Salih Çelik, Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ruhi Özer, Başkan Yardımcısı Salim Yıldız ve İş İnsanı Osman Erdem ile çok sayıda konuk katıldı.

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni