EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-01-2024 11:21   Güncelleme : 11-01-2024 12:47

HEİMTEKSTİL’DE TÜRK RÜZGÂRI

Frankfurt Heimteksil´e 280 firmayla katılan Türk firmaları fuara adeta çıkarma yaptılar.

HEİMTEKSTİL’DE TÜRK RÜZGÂRI

 

Frankfurt’ta gerçekleştirilen ev tekstili alanında en önemli fuarlarından olan Heimteksil´e Türkiye´den 280 firmanın katılarak adeta fuara çıkarma yaptılar.

60 ülkeden 2 bin 800 firmanın yer aldığı fuara en çok katılımı sağlayan üç ülkeden biri olan Türkiye’nin 280 firmasının çoğunluğu Bursa ve Denizli´den geldi.

Messe Frankfurt tarafından organize edilen, uluslararası ev tekstili ürünleri fuarı olan Heimtekstil, tekstil, moda, kumaş, ev tekstili, deri sektörlerindeki katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getiriyor.

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, İki gün Türk firmalarının stantlarını tek tek dolaşarak Türk işletmecilerle fikir alış verişinde bulundu. Fuarın ilk gününde Verdi Tekstil standını ziyaret eden Frankfurt Başkonsolosu Tuncer, uzun yıllardan beri fuara katılan Verdi Tekstil Yönetim Kurulu üyeleriyle konuşarak, firma yetkililerinden Türkiye ekonomisinin giderek büyüyen bu dinamik sektörünü temsil eden firmaların her yıl giderek büyümeleri ve dünya pazarlarındaki yerlerine ilişkin değerlendirmeleri aldı. Yetkililer, Başkonsolos Tuncer’e, firmaların çoğunlukla vize sorunları yaşadıklarını dile getirdiler.

Kahramanmaraş’tan fuara katılan Armen Kumaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş firmasını Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Ceylan, ‘ Frankfurt Heimtekstil,  sektörde yer alan firmalar için Dünya’ya açılmış bir pencere. Bugün fuara 60 ülkeden 2 bin 800 firma katılıyor. Kahramanmaraş, Türkiye’de bu alanda ürettiği ürünleri Dünya’nın her yerine ithal eden bir şehir. En basitinden tek birini söyleyeyim, her evin kullandığı tencerenin hepsi biz ithal ediyoruz. Firmalar kendi üretimi diyerek kendi markalarını koyuyorlar. Bunla beraber tekstilde durum aynı’ dedi.

Ceylan, ‘Kahramanmaraş büyük deprem yaşadı. Şirketlerimizi ayakta tutmak için çok çaba gösteriyoruz. Biz çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Her yıl katıldığımız Frankfurt fuarını da kaçırmak istemiyoruz, onun için de bugün buradayız’ diye konuştu.

Heimtekstil Frankfurt, sektörün her alanında ihtiyaç duyulan hizmet alanlarını sunmak ve ana gelişim trendlerini göstermek için bir platform sunan essiz bir proje. Türünün en büyük fuarı olan uluslararası bir ticaret fuarı 4 gün sürüyor.

Necdet Karaşahin-Frankfurt

 

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni