SAĞLIK
Giriş Tarihi : 29-11-2022 01:30

Hessen Hasta ve Yaşlı Bakımevi Projesi start alıyor

Türklerin yoğıunlukla yaşadığı Hessen Eyaleti’nin  Ortenberg’da kasabasında şehrin en yüksek ve en önemli yerinde aynı zamanda tarihi  Liesberg Kalesi ile Liesberg Müzik Aletleri Müzesi’ne komşu olan  arsada  yapılması planlanan Hasta ve Yaşlı Bakımevi’nin hizmete girmesi ile birlikte bölgede çok büyük bir ihtiyacın giderileceği belirtilmekte.

Hessen Hasta ve Yaşlı Bakımevi Projesi start alıyor

 

Hessen Ortenberg’da şehrin en önemli alanında (Liesberg Kalesi ile  Liesberg Müzik Aletleri Müzesi’ne komşu arsa)   ve en yüksek noktasında yapılması planlanan  Hasta ve Yaşlı Bakımevi Projesi (Spezielle Pflegeheim ) hızlı adımlarla ilerliyor. Projenin mimarı işadamı Gazi Güleç projenin hayata geçirilmesi ile birlikte bölgede çok büyük bir ihtiyacın giderileceğini ve bunun da birçok bölgelere örnek teşkil edeceğini söyledi.

Projenin mimarı iş adamı Gazi Güleç

“ Avrupalı Türkler olarak artık buralıyız. Gelen ilk nesil büyüklerimiz de yaşlandı. Peşinden ikinci nesil, ücünçü nesil gelmekte. Bütün bunlar Hasta ve Yaşlı Bakımevi Projemizin önerimi bir kez daha gözler önüne seriyor” deyen Gazi Güleç açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “ Vogelsbergstr. 38  63683 Ortenberg adresinde inşaa edeceğimiz Hasta ve Yaşlı Bakımevi 120 yataklı olup bir çok alanda bakım hizmeti sunacaktır . 6200 M2 üzerinde kurulacak olan projemiz için karar vericiler ile sürekli görüşme halindeyiz, ve bu projenin arkasında duruyorlar. Bu da bizim için büyük bir destektir. Konum itibari ile bölgenin en güzel ve en yüksek yerinde yer alacak Hasta ve Yaşlı Bakımevi’miz, çok önemli tarihi Liesberg Kalesi ile Liesberg Müzik Aletleri Müzesi’ne de komşu olacak ” şeklinde konuştu.  

Yakın ilgisinden dolayı başta toplantıya ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Ulrike Pfeiffer-Pantring’a yakın ilgisinden dolayı teşekkür eden Gazi Güleç konuşmasını şu şekilde sürdürdü; Ortenberg Belediye Başkanı Ulrike Pfeiffer-Pantring  ev sahipliğinde yapmış olduğumuz toplantı çok verimli geçti. Toplantıya 11 karar verici iştirak ettik. Projemize büyük önem veriyorlar. Bizim de gayemiz en kısa zamanda bu projemizi hayata geçirmek olacaktır.” dedi.

Belediye Başkanı Ulrike Pfeiffer-Pantring’in ev sahipliğinde düzenlene toplantıya bölgenin kara vericileri katıldı. Sıcak ve verimli bir ortamda geçen toplantıda karşılıklı fikir ve görüşler masaya yatırıldı.  

 

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni