KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 09-01-2024 16:55

Kart Horoz’ Nürnberg’de sahnelendi

Nürnberg’de 20 yıldır faaliyet gösteren Objektif Kültür Merkezi (OKM) yeni yılın ilk tiyatro oyunu olarak Kart Horuz’u, Nürnberg’deki OKM tiyatro salonunda sahneye koydu. Oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kart Horoz’ Nürnberg’de sahnelendi



Mahmut Yesari tarafından kaleme alınan ve Ertuğrul Karakaya’nın yönettiği oyunun sahne dekorunu Ahmet Kıral, ışığını Alper Aydoğan ve teknik tasarımını Bahri Akyol yaptı. Oyunda, Ertuğrul Karakaya, Cihan kente, Kürşat Sarıkaya, Tuğba Ülkü, Nilay Tüfek Özkaya ve Meltem Topal rol aldı.
Kayserili zengin bir ağanın, İstanbul’daki avukat yeğenine köyden kız almak istemesiyle başlayan gelişmelerin trajikomik olaylarla anlatıldığı oyun, izleyicileri kahkahaya boğdu.


KÜLTÜR, SANAT VE SPOR ÖNEMLİ
Nürnberg Objektif Kültür Merkezi’nin, Almanya’daki Türklerin kültür hayatını zenginleştirmek, genç nesilleri kötü alışkanlıklardan korumak, tiyatro sevgisini ve Türkçe dilini çocuklara ve genç nesillere aşılamak için 20 yıldır hizmet verdiğini belirten OKM Başkanı Cihan Kente, “Amacımız tiyatro sevgisini toplumumuza kazandırmak, insanın gelişmesinde sanat ve sporun her zaman önemli bir etken olduğunu göstermek, sanatın gücünü en iyi şekilde insanların ruhuna işletmek için çaba sarf edeceğiz. Bu sene, OKM oyuncuları tarafında sahneye konulan oyunlarımızla festivallere katılmayı hedefliyoruz. OKM’nin gelişmesine emek vermiş önceki yöneticilere, oyuncularasahne önünde veya arkasında görev yapan arkadaşlar ile oyunlarımızda bizleri yalnız bırakmayan tiyatro severlerimize teşekkür ediyorum”dedi.


ÇOCUKLARIMIZA TİYATRO SEVGİSİNİ AŞILAYALIM
OKM Genel Sanat Yönetmeni Ertuğrul Karakaya’da,” Türk ve Alman sanatçılarla sanatseverleri bir araya gelmelerini sağlamak, vatandaşlarımızın Alman toplumuna entegrasyonuna katkıda bulunmak istiyoruz. Almanya’nın ilk Türk Tiyatro salonu olma özelliğini koruyan OKM’de, 07-12 Çocuklar ve 13-17 yaş grubu yetişkinler için tiyatro kursları verilmeye devam edilmektedir. Sanata ve santçıya önem verenlerin katkılarıyla faaliyetlerini sürdüren OKM ve oyuncuları tarafından Cumhuriyetimizin 100.Yılı nedeniyle sahneye koyduğu Kurtuluş Destanı oyunu başta olmak üzere ‘Kadınlar Hayır Derse’, ‘Hacivat ile Karagöz’, ‘Entrikalı Dolap Tiaytrosu’, ‘Matrak Ailem’ gibi oyunları bölgelerinde sahneye koymak isteyenler, OKM’ nin yöneticileriyle görüşme yapmaları halinde Almanya’nın farklı kentlerinde organize edebilir” dedi.

İlhan Baba-Nürnberg

 

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni