Sabahın erken saatlerinde Köln DİTİB Merkez Camii’ne akın eden binlerce Müslüman, bayram namazı eda etmek için aynı anda saf tuttu.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Köln Merkez Camii’ndeki bayram vaazında birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yaptı.
Bu bayramı önceki bayramlara göre daha buruk yaşadık
Bayramların kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı, muhabbet gibi insani ilişkilerin pekiştirildiği günler olduğunu hatırlatan Kuzey, “Acısıyla, tatlısıyla bir Ramazan ayının daha sonuna yaklaştık. Üzülerek ifade etmeliyim ki, bu yıl bayramlarımızı, önceki bayramlara göre daha buruk, daha eksik yaşayacağız. Anne babalarımızın, büyüklerimizin ellerini bu yıl, onlarla geçireceğimiz son bayrammış gibi öpeceğiz. Çocuklarımızı, torunlarımızı severken, onları öpüp koklarken, depremde yavrularını kaybeden, ağlamaktan göz pınarları kuruyan, nice anneler, nice babalar aklımıza gelecek bu bayram. Sevdiklerimizin kadrini kıymetini daha bir başka anlayacağız, onlara daha içten sarılacağız bu bayram. Kırgınlığın, dargınlığın, küskünlüğün, düşmanlığın ne kadar basit ve değersiz olduğunu daha iyi idrak edeceğiz bu bayram“ ifadelerini kullandı.