KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 24-03-2023 10:26

Liseliler Depremzedeler İçin Oynadı

İkiyüzüncü yılını kutlayan Nürnberg Belediyesi’ne ait Labenwolf Gymnasium (lise) öğrencileri, Goethe’nin ‘Faust’ oyun deneyimini müzik eşliğinde depremzedeler için oynadı.

Liseliler Depremzedeler İçin Oynadı


 Oyuna giriş biletlerinden elde edilen gelir ile birlikte yemek, içecek satışlarından ayrıca bağışlardan elde edilen gelirler depremzeler için kullanılmak üzere Nürnberg-Antalya kardeş şehir derneği İN:SAN’a hibe edildi. Salonda Nürnberg Antalya kardeş şehir derneği İN: SAN tarafından başlatılan yardım kampanyasının hesap numarası paylaşıldı. Kardeş şehir derneği İN: SAN ile kardeş şehir Antalya Belediyesinin depremzedelere yönelik çalışmalarına destek verilmesi istenildi.


Oyunun açılışında müzik öğretmeni Antonia Alexandrova, piyanoda seslendirdiği Vesselin Stojanov’un melankolik ‘Nocturne’ eseri ile seyircileri büyüledi. Lisenin tiyatro bölümü oyuncuları da ünlü Alman şair Johann Wolfgang von Goethe’nin dünyaca ünlü ‘Faust’ eserini yorumladı. Şeytan ve insan ilişkilerini, dünya ve büyüme arasındaki çatışmayı özgün bir şekilde öğrenciler sergilediler. Oyunu izlemeye gelen davetliler, veliler ve öğrenciler dakikalarca oyuncuları alkışladı.


Gösteriden sonra Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar, Türk toplumu ve İN: SAN başkanı Rıza Özlek adına kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Depremzedeler için her türlü yardım çok kıymetli. Bu organizasyonda emeği geçen ve destek veren herkesin gerçekten çok büyük bir kalbi var”dedi. Bayaktar “Velilere de bağışlar için müteşekkir olduklarını belirtti. Emeği geçen öğretmenler Antonia Alexandrova, tiyatro grubu yöneticisi ve fikir sahibi Manuela Sörgel, teknik sorumlu Bay Ruppert ve okul müdürü Harald Behnisch’i tebrik etti ve sosyal sorumluluk anlayışı ve dayanışma içinde bulunarak depremzedelere katkı sunan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum”dedi.


İlhan Baba-Nürnberg

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni