SPOR
Giriş Tarihi : 18-10-2023 00:38

Milli sporcu Şahika Ercümen'den Cumhuriyet'in 100. yılında yeni dünya rekoru

Milli sporcu Şahika Ercümen, Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen Hatay'da gerçekleştirdiği denemede, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 105 metre dünya rekorunu 106 metre ile kırdı.

Milli sporcu Şahika Ercümen'den Cumhuriyet'in 100. yılında yeni dünya rekoru

Kalyon Enerji'nin sponsor olduğu milli sporcu Şahika Ercümen, deprem bölgesinde farkındalık oluşturulması için "Hatay'a nefes ol" sloganıyla organize edilen rekor denemesi için zorlu antrenmanlarını tamamladı.

Yayladağı ilçesi Karamağara Koyu açıklarında suya giren sporcu, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde Sırp asıllı Lena Balta'nın elinde bulundurduğu 105 metre dünya rekorunu 106 metrelik performansıyla geliştirdi.

"Cumhuriyetimizin 100. yılında dünya rekorunu Türkiye'ye çok gururluyum"

Şahika kırdığı rekorun ardından, gazetecilere açıklamada bulundu.

Çok mutlu olduğunu ve duygulu anlar yaşadığını belirten Şahika, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bölge bizim için çok çok anlamlı. Deprem öncesinde de bu bölgedeydik, farkındalığında ve tanıtım projelerinde yer almak istiyorduk ama deprem sonrası devletimiz, kurumlarımız ve tüm halkımız insanüstü çaba göstererek yaralar sarılmaya çabalandı ve çalışmalar hala devam ediyor. Çok şükür ben de spor aracılığıyla katkıda bulundum. Dünya rekorunu başka yerlerde kırmak yerine Hatay'da, Yayladağı'nda kırmayı istedim. Bununla birlikte 100 kız çocuğumuza da eğitim desteği oluşturma projesi başlattık. Bugün de emeklerimizin karşılığını aldık. Bizim için bu bölge çok anlamlıydı. Cumhuriyetimizin 100. yılında dünya rekorunu Türkiye'ye, Hatay'a, Yayladağı'na kazandırdığımız için çok gururluyum, çok mutluyum."

Şahika, kendisine destek veren Hatay Valiliğine, Yayladağı Kaymakamlığına, Yayladağı Belediyesine ve sponsoru Kalyon Enerji'ye teşekkür etti.

Bakan Bak, Şahika Ercümen'i tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Osman Aşkın Bak, 105 metre olan dünya rekorunu 106 metreye çıkaran Şahika Ercümen için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hatay’da gerçekleştirdiği paletsiz değişken ağırlık kategorisindeki dalışıyla, daha önce 105 metre olan dünya rekorunu geliştirerek 106 metre ile dünya rekorunun yeni sahibi olan Şahika Ercümen’i yürekten kutluyorum. Deprem bölgesinde farkındalık oluşturulması için 'Hatay'a nefes ol' sloganıyla organize edilen Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen yapılan rekor denemesini başarıyla gerçekleştiren Şahika Ercümen’i duyarlılığından dolayı da kutluyorum. Bu başarı, Türk kadınının gücünü ve elde edebileceği başarıları tüm dünyaya gösteriyor. Milli sporcumuzun dünya rekoru kırmasında emeği geçenlere de şükranlarımı sunuyor, Şahika Ercümen’e başarılarının devamını diliyorum."

Vali Masatlı'dan tebrik

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da Hatay için gurur verici bir gün yaşadıklarını dile getirdi.

Depremlerin ardından Hatay'ın, organizasyonlarda adının yeniden geçmesinin önemli olduğunu vurgulayan Masatlı, "6 Şubat ve 20 Şubat depremlerinin ardından sporcumuz Şahika Ercümen, Hatay'ımıza nefes olmak için 10 gündür buradaydı. Kendi alanıyla ilgili Hatay'a nefes olmak için dünya rekoru denemesi yaptı. Bu rekor gerçekleşse de gerçekleşmese de bizim için milli gururumuz olan, bizi uluslararası platformlarda en üst düzeyde temsil eden sporcumuzun bizle burada olması çok anlamlıydı." dedi.

Masatlı, kırdığı dünya rekorundan dolayı Şahika Ercümen'i tebrik etti.

Belediye Başkanı Yalçın: Hedeflerimiz gerçekleşti

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, belediye olarak rekor denemesini ilk günden bu yana desteklediklerini söyledi.

Rekorun kırılmasının yanı sıra hedeflerinin de gerçekleştiğini dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"Dalış rekoru için hedeflerimiz vardı, birincisi Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen armağan etmekti, Şahika Ercümen gururla armağan etti. İkinci hedefimiz de deprem bölgesinde normalleşmeye dönüş çabalarıydı, bunu da sağlamış olduk. Üçüncü hedefimiz ise Karamağara Koyu'nu dünyaya tanıtmaktı. Bugün dünyanın gözü buradaydı. Hedeflerimiz gerçekleşti." 

Dünya rekoru Kalyon Enerji sponsorluğunda kırıldı

Kalyon Enerji de milli sporcu Şahika Ercümen'in dünya rekorunu kırdığı "100. Yıl Cumhuriyet Dalışı"na sponsorlukla destek verdi.

Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murtaza Ata, Türkiye'ye üst üste çok sayıda başarı getiren milli sporcu Şahika Ercümen'e sponsor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şunları aktardı:

"Kalyon Enerji faaliyet alanı, misyonu ve vizyonu doğrultusunda sınırları kaldıran, güneşin sınırsız enerjisinden dünya için fayda üreten bir marka. Şahika Hanım ise sınırları zorlayan bir başarı misyonuyla rekora yüzdü. İşte bu ortak misyon ve tutku böylesine anlamlı bir rekor denemesinde bizleri buluşturdu. Hepimiz Cumhuriyet'in 100. yılında nefeslerimizi tutarak Şahika Hanım’ın rekora dalışına tanıklık ettik. Gökyüzünde olduğu gibi denizde de sınırları kaldırdık."

Ercümen: Kalyon Enerji ailesine çok teşekkür ediyorum

Şahika Ercümen de dünya rekorunu Cumhuriyet'e armağan ettiklerini belirterek, "Rekor denemesi kapsamında hem Cumhuriyet'in 100. yılında 100 kız çocuğumuzun spor ve eğitim masraflarına bağış toplayacağız hem de Sıfır Atık Mavi projemiz bu bölgede aktifleşecek. Bu yolculuğumda bana destek olan Kalyon Enerji ailesine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Dalışın ekip çalışması gerektirdiğini vurgulayan Şahika Ercümen, şunları kaydetti:

"Burada 100 metreye inerken benim güvenliğimi almak bile büyük sorumluluk. Ülkemizden ve yurt dışından çok önemli dalgıçları getirttirdik. Bu noktada Yayladağı Belediyesi bize ev sahipliği yaptı. Sponsorlarımdan Kalyon Enerji, Green Petition, Solo, Panerai, tüm sene bu çalışmalara hazırlanmamı sağladı. Onlar olmadan gerçekten olamazdı. İnanılmaz bir masraf ve emek var. O yüzden herkese çok teşekkürler."

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni